Euro 2012

'Omul negru' a fost incarcerat la Genova alaturi de alti 15 huligani

Imaginea unui individ fioros, care purta o cagula neagra pe fata si era plin de tatuaje, a facut inconjurul planetei dupa ceea ce s-a vrut a fi meciul Italia - Serbia. Pe numele sau real Ivan Bogdanov, huliganul sarb care a dat tonul violentelor pe stadionul Luigi Ferraris din Genova a fost retinut de fortele de ordine italiene. Acesta este cunoscut in Serbia pentru activitatile sale antisociale de pe arenele sportive.
Denumit de presa italiana ca fiind 'Omul negru', Bogdanov a fost acuzat de procuratura italiana pentru instigare la violenta, distrugere si opunerea de rezistenta in momentul arestarii.

Acesta a fost identificat de fortele de ordine dupa tatuajele afisate pe brate, in urma imaginilor surprinse pe stadion de fotoreporterii prezenti la meci. Bogdanov nu a declarat nimic dupa arestare.

Politia italiana a efectuat in total 17 arestari, dintre care 16 in randul huliganilor sarbi, alte 15 persoane necesitand ingrijiri medicale in urma confruntarilor violente care au avut loc dupa suspendarea meciului.

Intr-un autocar al suporterilor veniti din Serbia au fost descoperite nu mai putin de 600 de materiale pirotehnice de tipul petardelor, tortelor si fumigenelor.

Oficiali sarbi au declarat ca grupurile huliganice care au creat haos la meciul cu Italia sunt aceleasi care la sfarsitul saptamanii trecute s-au ciocnit cu politia din Belgrad la o manifestatie a minoritatii homosexuale din Serbia, acestia fiind cunoscuti pentru activitatile de extrema dreapta.

Curtea Constitutionala din Serbia are programata, miercuri, o intalnire de urgenta pentru a discuta posibilitatea scoaterii in afara legii a nu mai putin de 14 grupuri organizate de suporteri, majoritatea provenind de la echipele Steaua Rosie si Partizan Belgrad.

UEFA a anuntat ca o decizie in cazul meciului de la Genova va fi luata pe 28 octombrie.

Onlinesport


'Omul negru' a fost incarcerat la Genova alaturi de alti 15 huligani