Euro 2012

Franta si-a facut norma cu Luxemburg si ramane lidera in Grupa D

Echipa Frantei nu a avut nici cea mai mica emotie in a obtine cele trei puncte in disputa cu Luxemburg de la Metz, jucatorii lui Laurent Blanc impunandu-se cu 2-0 (1-0). Meciul a fost transmis in direct de Onlinesport.ro
Asezati pe doua linii inca din primul minut, reprezentantii Marelui Ducat au rezistat eroic pana in minutul 21 in faza unei ofensive moderate a francezilor.

Inevitabilul s-a produs in urma unei lovituri de la colt, balonul ajungand la bara a doua unde Karim Benzema a indeplinit o simpla formalitate.

Francezii au trecut pe langa majorarea scorului in minutul 33, cand sutul lui Diaby a fost respins, in extremis, de portarul luxemburghez Joubert.

Prima parte s-a incheiat cu Franta atacand la trecerea timpului, jocul lent al echipei lui Blanc smulgand cateva fluieraturi din tribunele lui Stade Saint Symphorien.

La reluare francezii au continuat sa controleze jocul, acelasi portar Joubert intervenind salvator la o incursiune a lui Hoarau (49').

Cinci minute mai tarziu echilibrul din teren a fost stricat de eliminarea lui Peters, acesta primind pe buna dreptate al doilea galben dupa o intrare dura din spate asupra lui Gourcuff.

Singura ocazie a luxemburghezilor a venit in minutul 75 cand, dupa un corner executat de pe partea dreapta, fundasul dreapta Blaise a reluat spectaculos pe centrul portii, mingea fiind insa retinuta de Lloris.

Tabela s-a modificat din nou un minut mai tarziu, Gourcuff invingandu-l pe Joubert cu un sut din afara careului. A fost al treilea gol pentru breton in nationala Frantei.

Cosmarul Romaniei de la Paris, Loic Remy, a intrat in teren in minutul 73 inlocuindu-l pe Hoarau. Jucatorul lui Olympique Marseille a avut o cursa pe stanga in minutul 80, cand i-a pasat altruist lui Samir Nasri. Acesta a sutat peste poarta irosind o mare sansa de gol.

Acelasi Nasri a dat cu piciorul unei noi ocazii chiar in minutul 90, cand a sutat in Joubert din marginea careului de 16 metri.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Franta si-a facut norma cu Luxemburg si ramane lidera in Grupa D