Europa League

Lucescu, fata in fata cu istoria

Mircea Lucescu poate intra in istoria fotbalului european. Miercuri seara, de la ora 21:45, echipa lui Lucescu si Razvan Rat, Sahtior Donetk, disputa ultima finala a Cupei UEFA, la Istanbul, impotriva lui Werder Bremen.

PALMARESUL CLUBURILOR

Sahtior Donetk - 4 titluri in campionatul Ucrainei, 6 Cupe ale Ucrainei si 4 Cupe ale URSS

Werder Bremen - Cupa Cupelor 1991-1992, 4 tilturi in Bundesliga si 5 Cupe ale Germaniei

CEI DOI ANTRENORI

Mircea Lucescu - Sahtior Donetk

Antrenorul roman a preluat Sahtior in urma cu cinci ani si a facut legea in competitia interna din Ucraina, unde a castigat trei titluri. Printre cele mai importante echipe antrenate de Lucescu se afla nationala Romaniei, Galatasaray, Internazionale Milano si Besiktas.

Thomas Schaaf - Werder Bremen

Schaaf si-a petrecut 17 ani la Werder Bremen ca jucator, reusind sa castige Cupa Cupelor din 1992. Ca antrenor, el este cel mai longeviv din Bundesliga, aflandu-se la carma formatiei de pe Wesserstadion din mai 1999.

Ultimele noutati

Sahtior Donetk nu poate conta pe aportul mijlocasului Tomas Huebschman, acesta fiind suspendat.

Werder Bremen se confrunta cu mari probleme de lot. Cel mai important jucator al lui Werder, Diego, este suspendat si nu va juca, la fel ca si atacantul Hugo Almeida. Per Mertesacker nu va juca din cauza unei accidentari, iar Naldo este incert. Claudio Pizarro si Markus Rosenberg au lipsit in ultima etapa din Bundesliga din cauza unor accidentari.

DRUMUL CATRE FINALA

Sahtior Donetk - Formatia lui Lucescu a ajuns in UEFA dupa ce a ocupat locul trei in grupa C a Ligii Campionilor. Pana in finala, Sahtior a trecut de Tottenham, CSKA Moscova, Olympique Marseille si Dinamo Kiev.

Werder Bremen - Nemtii au ajuns in UEFA dupa ce s-au clasat pe locul trei in grupa B a Ligii Campionilor, iar apoi au eliminat AC Milan, Saint Etienne, Udinese si Hamburg, in drumul spre finala de la Istanbul.

STADIONUL GAZDA

Finala se va disputa in Turcia, pe stadionul Sukru Saracoglu din Istanbul. Aceasta este prima finala a unei competitii europene care se va disputa in Turcia. La meci sunt asteptati 53.586 spectatori, capacitatea maxima a tribunelor de pe Sukru Saracoglu.

Onlinesport


Lucescu, fata in fata cu istoria