Europa League

Sevilla continua cursa pentru pastrarea trofeului

Sevilla a reusit calificarea in semifinalele Cupei UEFA dupa ce a terminat la egalitate, scor 2-2, cu Tottenham. Desi au fost condusi cu 2-0, englezii au reusit egalarea prin doua goluri in numai un minut si au readus speranta spectatorilor de pe White Hat Stadium, dar n-au avut forta necesara pentru a marca inca doua goluri.

Ca si in partida tur, Sevilla a deschis scorul inca din debutul partidei. Spaniolii au beneficiat de un corner in minutul 3, lovitura de cap a lui Poulsen l-a depasit pe portarul Robinson, dar Malbranque s-a aflat pe linia portii si in loc sa degajeze a dat pe langa minge si si-a deviat mingea in propria poarta. Kanoute putea sa dubleze avantajul peste numai un minut, dar lovitura sa de cap a trecut putin pe langa poarta.

In minutul 8, desi era condusa, Tottenham nici nu trecuse de mijlocul terenului, iar cei care au inscris au fost tot spaniolii. In urma unui un-doi cu un coechipier, Kanoute, plecat dintr-o pozitie suspecta de offside, l-a driblat scurt pe Robinson si a inscris!

Primul atac al lui Tottenham a venit in minutul 13, cand Keane l-a driblat pe portarul Sevilliei, dar a intrat intr-un unghi mort si nu a putut face nimic. Tottenham a fost KO, iar Sevilla a mai avut o ocazie in minutul 21, cand Kanoute i-a lasat excelent lui Adriano, dar acesta a sutat pe langa poarta.

In finalul reprizei Tottenham si-a mai revenit si cea mai mare ocazie de gol a avut-o Berbatov, in minutul 43, cand a sutat pe langa poarta. Bulgarul a mai avut inca o ocazie importanta in finele reprizei, dar sutul sau a intalnit bara.

Gazdele au cerut un penalty in minutul 53, cand Zokora a patruns furtunos in careul spaniolilor si a fost doborat de Navarro, dar arbitrul partidei a lasat jocul sa continue.

Martin Jol a mutat castigator in minutul 65, cand l-a scos pe Zokora si l-a introdus pe Defoe, cel care a inscris peste numai doua minute, cand a deviat sutul lui Keane. Dupa debutul dezastruos de partida, Tottenham a reusit egalarea in minutul 68, in urma unei balbaieli in careul andaluzilor.

Sevilla putea trece in avantaj, in minutul 80, cand Robinson a respins in ultimul moment sutul lui Puerta. Dawson a ratat incredibil din 6 metri peste doua minute, iar sperantele celor de pe White Hat Stadium se naruiau incet, incet. Asaltul englezilor a continuat, dar nici golgeterul Berbatov nu a reusit sa inscrie.

Dupa ce in meciul tur spaniolii s-au impus cu 2-1, Sevilla a reusit calificarea in semifinalele Cupei UEFA si spera sa-si pastreze trofeul pentru inca un an.  In semifinale, andaluzii vor da piept cu conationalii de la Osasuna de Pamplonas. 



Sevilla continua cursa pentru pastrarea trofeului