Europa League

Tottenham, calificare spectaculoasa

Tottenham Hotspurs s-a calificat in sferturile de finala ale Cupei UEFA, dupa o dubla mansa in care s-au inscris zece goluri. Dupa ce in tur englezii au castigat in deplasare cu 3-2, acestia au reeditat isprava din urma cu o saptamana, si au reusit sa-i bata pe cei de la Braga inca o data, tot cu 3-2.

Braga a deschis scorul surprinzator in minutul 25, cand Amaral a centrat in careu de pe partea stanga, si Huddlestone a introdus balonul in propria poarta. Berbatov, viitorul adversar al Romaniei din preliminariile pentru Campionatul European din 2008, a tras puternic din centrul careului dupa o pasa a lui Keane, si a adus egalarea pentru gazde in minutul 28.

Dupa ce a marcat un autogol, Huddlestone s-a revansat si i-a oferit o pasa buna lui Berbatov, care a inscris al doilea sau gol din aceasta partida, in minutul 42. Oaspetii nu s-au predat, si Andrade Joao Amaral a executat impecabil o lovitura libera de la 25 de metri si a adus egalarea pentru portughezi, in minutul 62.

Berbatov, cel care a fost fara indoiala omul meciului, i-a pasat lui  Steed Malbranque, iar acesta i-a adus pe englezi in avantaj in minutul 72, stabilind totodata si scorul final. Acest gol le-a scazut drastic moralul portughezilor, si acestia n-au mai reusit sa faca nimic notabil in finalul partidei.

Tottenham s-a calificat cu scorul general 6-4, dupa doua manse de povestit nepotilor, si isi asteapta vineri adversara din sferturi.

Au evoluat urmatorii jucatori:

Tottenham: Cerny – Stalteri, Dawson, Chimbonda, Lee Young Pyo – Lennon (Ghaly 81’), Huddlestone, Zokora, Malbranque – Robbie Keane (Defoe 66’), Berbatov.
Sporting Braga: Paulo Santos – Luis Filipe, Paulo Jorge, Rodriguez (Nem 40’), Carlos Fernandes – Frechaut, Madrid, Andrade – Joao Pinto (Cesinha 74’) – Ze Carlos (Maciel 74’), Wender.

Intr-o alta partida din optimile de finala ale Cupei UEFA, Osasuna Plamponas s-a calificat in dauna scotienilor de la Glasgow Rangers, dupa ce i-au invins pe acestia in retur, cu scorul de 1-0.

Onlinesport: Cristian Soitu



 

 



Tottenham, calificare spectaculoasa