Fotbal

Figo, Popescu si Hagi au prefatat Seara Campionilor

Jucatorul portughez Luis Figo a fost prezent, vineri, la Bucuresti pentru a prefata Seara Campionilor, eveniment spectacol organizat pe 26 mai in Ghencea. Alaturi de fostul international lusitan s-au aflat Gheorghe Popescu si Gheorghe Hagi, acestia anuntand jucatorii care vor incanta asistenta si asteptarile de la acest eveniment.

“Sunt foarte fericit ca ma aflu aici la invitatia lui Hagi si Popescu. Este foarte bine ca putem ajuta oamenii. Sper ca foarte multi vor veni la meci si ca stadionul va fi plin, pentru ca vor fi nume mari pe teren”, a declarat Luis Figo, jucator sosit la Bucuresti direct din cantonamentul echipei Internazionale Milano.

Unul dintre organizatorii evenimentului, Gheorghe Popescu a vorbit la randul sau despre spectacolul care va avea loc pe 26 mai pe stadionul din Bulevardul Ghencea, anuntand totodata si numele jucatorilor care vor fi prezenti pe teren.

”In fiecare an ne-am propus sa crestem, sa fim mai buni de la editie la editie. Acest eveniment a fost posibil datorita Fundatiilor Hagi, Popescu si Figo. Evenimentul va fi unul de lux cu multe nume mari si jucatori activi. Fotbalul romanesc va aduna ce are mai bun din anii 70 si pana in 2000”, a declarat Gica Popescu.

Seara Campionilor din 26 mai va fi un eveniment caritabil in care se vor intalni o selectionata mondiala a prietenilor lui Figo si o selectionata a jucatorilor romani din anii 70 si pana in 2000. Nu vor lipsi de pe teren jucatori precum Rui Costa, Sa Pinto, Nadal, Amor, Raul Gonzalez, Toldo, Couto, Pauleta, Seedorf, Maniche, Sergio Conceicao, Hierro, Dacourt si multi altii.

“Sper sa vina cat mai multa lume pentru ca este un meci caritabil, si oamenii sa se bucure de un spectacol reusit si de o seara frumoasa. Si pentru noi jucatorii romani este un moment deosebit, pentru ca avem ocazia sa ne reintalnim, si chiar sa ne cunoastem unii dintre noi, jucatori care am scris o pagina de istorie pentru fotbalul romanesc. Eu sunt putin accidentat, dar sper sa fac fata meciului”, a declarat Gheorghe Hagi fostul capitan al echipei nationale si simbolul generatiei de aur din anii 90.

”Ideea acestui meci ne-a venit anul trecut in Portugalia si de atunci am inceput sa lucram la proiect impreuna cu Hagi si Popescu”, a completat Luis Figo.

Fostul galactic de la Real Madrid a vorbit si despre sansele Romaniei la turneul final al Campionatului European, afirmand ca si-ar dori o finala Portugalia-Romania.

”A fost o calificare importanta, dar Romania are o grupa foarte grea insa totul este posibil. Atat Portugalia cat si Romania au sanse sa treaca de grupe si poate chiar de a juca impreuna finala. Chivu se sacrifica mult pentru a juca si sufera cand nu evolueaza. Este o piesa foarte importana pentru Inter”.

Echipierul de la Internazionale Milano ar fi trebuit sa aterizeze pe aeroportul Henri Coanda la ora 16:30, dar fostul international lusitan a intarziat sosind direct din cantonamentul echipei pregatite de Roberto Mancini.

Gica Popescu si-a exprimat dorinta ca la eveniment sa participe si jucatorii romani convocati de Victor Piturca pentru EURO 2008, declarand ca are acordul de principiu al selectionerului in acest sens.

"Sper ca Piturca sa ne puna la dispozitie toti jucatorii convocati. Evenimentul va fi transmis in peste 18 tari din Europa, dar si in Japonia, Singapore, Australia si chiar in sudul Saharei.

Organizatorii vor scoate la vanzare incepand de luni bilete la urmatoarele preturi:

Peluze: 10 lei
Tribuna II: 25 lei
Tribuna I: 35 lei
Tribuna 0: 200 lei.

Pana luni, 19 mai, biletele vor putea fi achizitionate online, dupa care iubitorii fotbalului vor putea sa-si achizitioneze tichetele pentru Seara Campionilor de la stadionul Steaua, unde vor fi amenajate doua puncte de vanzare.

Banii obtinuti la 'Bursa Seara Campionilor' vor fi folositi pentru a-i ajuta pe copii fara posibilitati sa studieze, urmand a fi luate in calcul cele mai relevante cazuri de pe intreg cuprinsul tarii, au anuntat organizatorii evenimentului.

Onlinesport: Andrei Preotu, Dumitru Stircu



Figo, Popescu si Hagi au prefatat Seara Campionilor