NBA

Bombardierul Nowitzki a rupt cosul celor de la Oklahoma City Thunder

Disputa cu garda jos, miercuri seara, in prima partida a finalei Conferintei de Vest a NBA intre Dallas Mavericks si Oklahoma City Thunder. Texanii s-au impus cu 121-112 la capatul unui meci in care germanul Nowitzki a marcat nu mai putin de 48 de puncte.

Cu un procentaj redus la aruncarile din actiune, unde a concretizat 12 din cele 15 de oportunitati avute, Nowitzki a fost de neoprit la libere.

Germanul a transformat zece din primele 11 aruncari libere de care a beneficiat, pentru ca pana la final sa stabileasca un nou record al playoff-ului cu 24 de aruncari consecutive reusite.

O performanta similara a fost izbutita de legendarul Michael Jordan in 1989 contra celor de la New York Knicks, cand acesta a marcat 47 de puncte in urma a doar 12 aruncari din actiune.

Oklahoma City Thunder a inceput mai bine meciul din American Airlines Center, conducand dupa primul sfert cu 27-20.

Gazdele de la Mavericks au intors rezultatul in urma unei serii de 13-0 in sfertul al doilea si balanta nu a mai putut fi indreptata pana la final in pofida celor 40 de puncte marcate de Kevin Durant.

Meciul secund dintre cele doua echipe este programat, joi seara, tot pe terenul celor de la Dallas Mavericks, care sunt neinvinsi in fata propriilor fani in acest playoff.

Potrivit statisticilor NBA, echipa care a castigat primul meci dintr-un playoff de cel mai bun din sapte a castigat seria in proportie de 78.6 procente.

Cu toate acestea, Thunder a pierdut primul meci al confruntarii din semifinale cu Memphis Grizzlies si la final s-a calificat in finala cu 4-3 la general.

Onlinesport



Bombardierul Nowitzki a rupt cosul celor de la Oklahoma City Thunder