NBA

Heat a pierdut intalnirea cu Celtics

Debut cu stangul pentru trioul magic de la Miami Heat, franciza din Florida pierzand, marti seara, meciul inaugural al noului sezonul, scor 80-88 cu Boston Celtics.
Venit in aceasta vara la Heat dupa sapte ani petrecuti la Cleveland Cavaliers, starul LeBron James a fost cu adevarat la inaltime, marcand nu mai putin de 31 puncte.

Nu acelasi lucru se poate spune despre Dwayne Wade (13 puncte) si Chris Bosh (8 puncte), care au stat permanent in umbra noului coechipier.

De cealalta parte, experienta si omogenitatea 'verzilor' a contribuit decisiv la obtinerea victoriei, Ray Allen (20 puncte), Paul Pierce (19 puncte) si Kevin Garnett (10 puncte) formand un trio greu de invins.

Inceput dificil de sezon si pentru campioana Los Angeles Lakers, care nu a reusit decat o victorie la limita, pe teren propriu, in compania celor de la Houston Rockets, scor 112-110.

Cel mai bun marcator al gazdelor a fost spaniolul Pau Gasol (29 puncte si 11 recuperari), in timp ce Kobe Bryant si-a trecut in cont 27 puncte.

'Rachetele' au condus chiar si cu 15 puncte in sfertul al treilea, dar in cele din urma amfitrionii au revenit in extremis obtinand victoria.

A treia partida a serii inaugurale le-a adus fata in fata pe Portland Trail Blazers si Phoenix Suns, gazdele din Oregon impunandu-se cu 106-92.

Brandon Roy si-a asumat in intregmie rolul de lider, cu 24 de puncte, in timp ce Nicolas Batum a fost un excelent locotenent, cu 19 puncte si 11 recuperari.

Condusi in permanenta pe durata primei reprize, oaspetii din Phoenix au preluat conducerea in sfertul al treilea gratie unui joc admirabil din partea veteranului Steve Nash (26 puncte).

Pusi cu spatele la zid (71-76), jucatorii din Portland au echilibrat treptat meciului, Armon Johnson egaland la 86 cu 8 minute si 15 secunde inaintea finalului. S-a facut 97-91 cand mai era putin peste trei minute, Batum facand in final diferenta cu doua aruncari de la 3 puncte.

Onlinesport


Heat a pierdut intalnirea cu Celtics