NBA

Magic Johnson si-a vandut actiunile de la Lakers

Fostul mare jucator Magic Johnson a renuntat la actiunile pe care le detinea la Los Angeles Lakers, intentionand sa-si cumpere o echipa proprie in Liga Profesionista Nord-Americana de baschet.
Johnson a cumparat in urma cu 16 ani 4.5 % din actiunile francizei din California pentru aproape 10 milioane de dolari, desi dintotdeauna cvintuplul campion al NBA si-a dorit o echipa la care sa detina majoritatea.

"Ii multumesc din suflet si din adancul inimii Dr. Jerry Buss pentru oportunitatea pe care mi-a oferit-o. Voi ramane in continuare alaturi de Dr.Buss, Jeanie Buss si managerul general Mitch Kupchak in eforturile acestora de a mentine la cel mai inalt nivel cea mai buna franciza din NBA", a spus Johnson intr-un comunicat citat de site-ul oficial al NBA.

Magic Johnson si-a petrecut intreaga cariera de 13 ani la Lakers, castigand cinci titluri NBA alaturi de echipa din Staples Center. La cinci ani de la retragerea oficial, Johnson a revenit in 1996 pentru a mai juca 32 de meciuri in culorile lui Lakers.

Actiunile cedate de Johnson au fost preluate de Dr. Patrick Soon-Shiong (58 ani), un renumit medic si cercetator american, filantrop si profesor la UCLA. Acesta este abonat la meciurile lui Lakers de 25 ani si a fondat doua mari companii farmaceutice. Una dintre acestea a fost vanduta in urma cu doar cateva zile pentru suma de 2.9 miliarde dolari.

Potrivit revistei Forbes, Soon-Shiong ocupa in luna octombrie a acestui an locul 154 in topul celor mai bogati oameni din lume, cu o avere estimata la 5 miliarde dolari, in aceasta suma nefiind inclusa ultima tranzactie enuntata mai sus.

Johnson si-a aratat in aceasta vara interesul de a prelua pachetul majoritar de actiuni al francizei Detroit Pistons alaturi de un puternic grup de investitori. Patronul francizei din Michigan, Mike Ilitch, nu a confirmat interesul lui Johnson in preluarea echipei sale.

In varsta de 51 ani, Magic Johnson face parte din cartea de istorie a francizei Los Angeles Lakers, pentru care a evoluat intre 1979 si 1991, si alte 32 de meciuri in 1996. Johnson a cucerit cinci titluri NBA (1980, 1982, 1985, 1987, 1989), fiind de trei ori desemnat MVP al campionatuui (1987, 1989 si 1990). Johson a fost selectionat de 12 ori in cei 13 ani de cariera in All Star Game.

Onlinesport: Dumitru Stircu


Magic Johnson si-a vandut actiunile de la Lakers