NBA

LeBron James a ales Miami Heat

In cautarea unei echipe alaturi de care sa-si treaca in cont cel dintai titlu de campion al NBA, starul american LeBron James sa lase pe Cleveland Cavaliers pentru Miami Heat.
"Sa castig reprezinta cel mai important lucru pentru mine", a declarat James, care a renuntat la 30 milioane de dolari de la Cavaliers pentru a ajunge la Heat.

Desemnat cel mai bun jucator din NBA in ultimele doua sezoane, James a esuat in tentativa de a cuceri titlul, multumindu-se doar cu o finala amara in 2007, cand Cavs au fost surclasati de Spurs, scor 4-0.

Pentru presedintele lui Heat, Pat Riley, aducerea lui James in Florida reprezinta o importanta lovitura de imagine, alaturi de fost numar 23 de din Cleveland fiind transferat si Chris Bosh, puternicul centru de la Toronto Raptors.

Curtat intens in ultimele saptamani de mai multe echipe de top din NBA, transferul lui 'regelui' LeBron a ajuns subiect de dezbatere in intreaga societate americana, printre cei care si-au dat cu pararea despre viitorul jucatorului numarandu-se liderul mondial din golf Tiger Woods si insusi presedintele Barrack Obama.

In varsta de 25 ani, James a debutat in 2003 la Cavaliers, aceasta fiind singura formatie pentru care a evoluat pana acum in NBA.

Onlinesport


LeBron James a ales Miami Heat