NBA

Celtics relanseaza finala cu Lakers dupa victoria din Staples Center

Fosta campioana Boston Celtics a revenit spectaculos in finala NBA cu Los Angeles Lakers, castigatorii Conferintei de Est, impunandu-se, duminica noapte, pe terenul rivalilor din California, cu 103-94. Astfel, dupa doua intalniri, scorul a redevenit egal.
Inceputul meciului a apartinut oamenilor lui Doc Rivers, care dupa primele 12 minute aveau avantaj de sapte puncte pe tabela (29-22).

Cei de la Lakers s-au trezit in urmatoarele sferturi, astfel ca inaintea ultimei parti a meciului scorul redevenise egal (72-72).

Gazdele au platit insa pretul revenirii in sfertul al patrulea, cand 'verzii' au facut legea pe parchetul din Staples Center (31-22).

Ray Allen a fost cel mai bun marcator al meciului, cu 32 puncte, in timp ce coechipierul sau Rajon Rondo si-a trecut in cont o 'tripla dubla', cu 19 puncte, 12 recuperari si 10 pase.

Cosgeterul gazdelor a fost spaniolul Pau Gasol, care si-a trecut in cont 25 puncte, in timp ce Kobe Bryant si Andrew Bynum au marcat fiecare cate 21 puncte.

Dupa doua meciuri in Los Angeles, finala NBA se muta pentru jocul trei in Boston, infruntarea dintre cele doua puternice formatii avand loc marti seara de la ora locala 21.

Lakers a castigat primul meci, cu 102-89.

Onlinesport


Celtics relanseaza finala cu Lakers dupa victoria din Staples Center