NBA

Bryant a condus pe Lakers spre prima victorie in finala cu Celtics

Dupa doi ani, Los Angeles Lakers si Boston Celtics s-au reintalnit in finala Ligii Profesioniste Nord-Americane de baschet, campioana Vestului deschizand seria in Staples Center. cu un 102-89.
Kobe Bryant a fost liderul asteptat din teren, cu 30 puncte, sapte recuperari si sase pase, in timp ce spaniolul Pau Gasol si-a facut pe deplin datoria, reusind 23 puncte si 14 recuperari.

"Stiam ca va fi un meci extrem de fizic. Era normal sa fie asa. Dupa aceste finale consecutive intelegem natura jocului. Cunoastem adversarul si stim cum joaca. Aspectul fizic este foarte important pentru a reusi", a declarat Gasol.

De cealalta parte, Paul Pierce a fost liderul lui Celtics, cu 24 puncte, noua recuperari si patru pase. De asemenea, Kevin Garnett a reusit 16 puncte.

Lakers au dominat jocul autoritar in primele doua sferturi, la cabine intrandu-se cu 50-41. Avantajul amfitironilor s-a marit la 20 puncte la finalul sfertului al treilea, pentru ca Celtics sa revina in ultima parte a meciului limitand pierderile.

Meciul secund este programat, duminica seara, tot in Staples Center din LA.

Onlinesport


Bryant a condus pe Lakers spre prima victorie in finala cu Celtics