NBA

Celtics, prima victorie in finala Estului cu Magic

Echipa Boston Celtics a obtinut, duminica seara, prima victorie in finala Conferintei de Est cu Orlando Magic, impunandu-se in Amway Arena din Florida, cu 92-88.
'Verzii' au dominat autoritar primele trei sferturi, conducand la un moment dat chiar si cu 20 puncte, dar asta nu i-a scutit de emotii in final pe jucatorii lui Doc Rivers.

Magicienii condusi de Dwight Howard au revenit puternic in sfertul al patrulea, pe care l-au castigat la diferenta de 12 puncte, insuficient insa pentru a mai schimba soarta meciului.

Ray Allen (25 puncte) si Paul Pierce (22 puncte) au fost cei mai buni marcatori de la Celtics, in timp ce Vince Carter a fost liderul lui Magic, cu 23 puncte.

Sub cele doua panouri legea a fost facuta de  Dwight Howard (12 recuperari) si Kevin Garnett (11 recuperari), vedeta lui Magic ratand insa sapte din cele zece aruncari din actiune.

Pentru Orlando Magic a fost meciul cu cele mai putine puncte marcate in acest playoff si cu procentajul cel mai redus la aruncarile din actiune, si la cele de trei puncte de asemenea.

Meciul doi din seria de maxim sapte are loc, marti seara, tot in Amway Arena din Orlando.

Onlinesport


Celtics, prima victorie in finala Estului cu Magic