NBA

San Antonio Spurs, campioana NBA!

Echipa texana San Antonio Spurs a castigat, joi noapte, al patrulea titlu NBA din istoria francizei, invingand pe Cleveland Cavaliers in jocul patru, cu 83-82.

Pentru Spurs este al treilea titlu din ultimii cinci ani, astfel incat echipa din San Antonio a intrat intr-o selecta galerie, alaturi de Boston Celtics, Los Angeles Lakers si Chicago Bulls, acestea fiind singurele echipe care castigasera pana acum patru titluri.

In al doilea joc din Quicken Loans Arena a fost randul lui Manu Ginobili sa iasa la rampa, jucatorul argentinian trecandu-si in cont 27 de puncte, dintre care 13 doar in ultimul sfert. Manu a fost secondat excelent de francezul Tony Parker, acesta castigand titlul de MVP al finalei, in urma celor 24 de puncte reusite joi noapte.

MVP in precedentele trei finale jucate alaturi de Spurs, Tim Duncan a incheiat meciul cu doar 12 puncte si o serie impresionanta de 15 recuperari. In tabara invinsilor resemnarea este cuvantul de ordine, LeBron James si compania consolandu-se ca au jucat prima finala NBA si ca in anii urmatori au sansa de a depasi aceasta performanta.

Pana la acest al patrulea titlu, San Antonio Spurs a trecut pe rand de Denver Nuggets, Phoenix Suns si Utah Jazz.

Onlinesport



San Antonio Spurs, campioana NBA!