NBA

Spurs, cu un pas in finala Conferintei de Vest

San Antonio Spurs a facut un pas important spre finala Conferintei de Vest a NBA, dupa ce a invins, luni noapte, pe Utah Jazz, cu 91-79, intr-un meci disputat in Salt Lake City.
Cu un avantaj de 2-1 la general Spurs au controlat cu autoritate al doilea joc disputat pe terenul din Utah, argentinianul Manu Ginobili fiind artizantul victoriei texanilor. Manu, asa cum ii spun fanii din San Antonio, a marcat 22 de puncte, dintre care 15 in ultimul sfert. Jocul de regularitate al elevilor lui Gregg Popovych i-a infuriat peste masura pe unii spectatori din tribuna, acestia manifestandu-si frustrarea aruncand cu diverse obiecte in teren, de la baloane si pana la sticle de plastic.

Dupa victoria la 26 de puncte diferenta reusita in jocul al treilea, gazdele din Utah au sperat ca vor obtine egalarea la general, dar in final au sfarsit prin a pierde pentru prima data in ultimele jocuri pe teren propriu. Cu toate acestea, cel mai bun jucator al partidei a fost Deron Williams de la Jazz, cu 27 de puncte si zece pase decisive, in doar 38 de minute jucate. Williams a fost secondat de vedeta Carlos Boozer, acesta incheind jocul cu doar 18 puncte si noua recuperari.

La succesul celor din San Antonio si-a mai adus aportul Tim Duncan, cu 19 puncte si noua recuperari, in timp ce francezul Tony Parker a avut cea mai slaba comportare din acest play-off, trecandu-si in cont doar 17 puncte si doua pase decisive.

De notat ca pentru Spurs acesta a fost primul succes in Salt Lake City intr-un meci din play-off, anterior disputei de luni seara texanii pierzand toate cele noua confruntari cu Jazz.

Jocul cinci al finalei Conferintei de Vest a NBA este programat, miercuri noapte, in San Antonio, unde, in eventualitatea unei victorii, Spurs va obtine biletele pentru marea finala a NBA.

Onlinesport



Spurs, cu un pas in finala Conferintei de Vest