NBA

New Jersey si San Antonio raman in cursa pentru finala

Puse in dificultate in meciul cinci din semifinalele NBA, New Jersey Nets si San Antonio Spurs au gasit resursele necesare pentru a ramane in lupta pentru un loc in finala conferintei de care apartin, castigand disputele cu Cleveland Cavaliers, si respectiv Phoenix Suns.

La un pas de calificarea in finala Conferintei de Est, Cleveland Cavaliers a pierdut neasteptat in fata propriilor fani din Quicken Loans Arena, 83-72, lasandu-le celor din New Jersey sansa egalarii in meciul sase, programat vineri noapte in East Rutherford.

Cu Jason Kidd, marcator a 20 de puncte, la timona partidei, New Jersey a avut avantaj de 22 de puncte in sfertul trei, dar a tremurat serios pentru victorie in final, dupa ce a reusit doar sase puncte in ultimul sfert.

Avand sansa de a inchide pentru prima data o serie din play-off pe propriul teren, 'cavalerii' din Cleveland au jucat slab, in nota liderului lor, LeBron James, care, desi a marcat 20 de puncte, a iesit accidentat in ultimul minut de joc.

Spurs la conducerea seriei cu Suns

La egalitate dupa patru jocuri disputate, Phoenix Suns si San Antonio Spurs s-au angajat intr-o lupta de care pe care, in final oaspetii avand castig de cauza, scor 88-85.

Phoenix s-a aflat permanent in avantaj pe tabela, in sfertul secund avand chiar 16 puncte in fata celor din San Antonio, dar in cele din urma oaspetii si-au apropiat victoria gratie unei aruncari de trei puncte, izbutite de Bruce Bowen in ultimul minut regulamentar.

Lipsiti de aportul centrului Amare Stoudemire, echipierii lui Suns au avut in Shawn Marion cel mai bun om de pe teren, cu 24 de puncte si 17 recuperari. De la Spurs s-a remarcat argentinianul Manu Ginobili, cu 26 de puncte, in timp ce Tim Duncan si-a trecut in cont 12 recuperari.

Jocul sase dintre celor doua formatii este programat, vineri noapte, in San Antonio.

Onlinesport: Dumitru Stircu



New Jersey si San Antonio raman in cursa pentru finala