NBA

Phoenix si San Antonio au obtinut biletele pentru semifinale

Phoenix Suns si San Antonio Spurs sunt primele doua echipe calificate in semifinalele Conferintei de Vest a NBA, dupa jocurile de miercuri seara cu LA Lakers si respectiv Denver Nuggets. Ambele dispute s-au incheiat cu scorul de 4-1.
Meciul cinci dintre Suns si Lakers a fost si ultimul in acest play-off pentru baietii lui Phil Jackson. Kobe Bryant a realizat o seara buna, incheind meciul cu 34 de puncte, dar Amare Stoudemire (27 de puncte) si Shawn Marion (26 de puncte) au fost cu adevarat cei care au dictat ritmul.

Lakers nu a avut niciodata avantaj in jocul de miercuri noapte, fiind condusa si cu 15 sau 16 puncte. In final diferenta de scor a fost limitata la doar noua puncte, succesul lui Suns consfintiind al doilea an la rand cand Lakers paraseste play-offul din primul tur, ultima data cand californienii au depasit prima runda fiind in 2004, la ultimul sezon al lui Shaquille O'Neal in Staples Center.

In semifinalele Conferintei de Vest, Phoenix Suns se va duela cu San Antonio Spurs, primul meci fiind programat, duminica seara, in Arizona.

Cu un Michael Finley imbatabil de la linia de trei puncte, Spurs a invins pe Denver cu 93-78, castigand al patrulea meci la rand. Finley a fost cosgeterul intalnirii, cu 26 de puncte, dintre care 24 au fost reusite din aruncari de trei puncte.

Tripleta de aur din San Antonio si-a facut din nou datoria, Tim Duncan reusind 23 de puncte si 12 recuperari, Tony Parker 16 puncte si 10 pase decisive, in timp ce Manu Ginobili a terminat seara cu doar patru puncte, in conditiile in care a evoluat doar 17 minute.

De la oaspeti cele mai multe puncte au fost reusite de Carmelo Anthony, 21.

Onlinesport


Phoenix si San Antonio au obtinut biletele pentru semifinale