Jocurile Olimpice 2012

Romania a ratat podiumul la canotaj 8+1 feminin dupa 32 de ani

Echipajul feminin de 8+1 în componenta Cristina Grigoras, Nicoleta Albu, Eniko Mironcic, Camelia Lupascu, Roxana Cogianu, Adelina Cojocariu, Ioana Rotaru, Irina Dorneanu si Teodora Gidoiu a încheiat pe locul patru finala cursei olimpice de la Londra si a ratat astfel pentru prima data din 1976 podiumul în aceasta proba la Jocurile Olimpice.

România a concurat pe culoarul cinci într-o companie selecta în care marile favorite, sportivele din Statele Unite ale Americii, au impus un ritm infernal înca de la primele strocuri.

Olanda a mers de asemenea foarte bine si a ramas pâna pe ultimii 500 de metri în cursa pentru argint, ratând de putin pozitia secunda în fata echipajului din Canada.

Echipajul României a trecut pe locul cinci la 500 si 1000 de metri, pentru ca la 1500 de metri sa treaca în fata Australiei pe locul patru.

Ultimii 500 de metri s-au dovedit insuficienti pentru a mai recupera diferenta de 2.5 secunde care le separa pe canotoarele noastre de ultima treapta a podiumului.

Marea Britanie si Australia s-au clasat pe ultimele doua locuri.

România a fost campioana olimpica în proba de canotaj 8+1 la feminin trei editii la rând: Atlanta 1996, Sydney 2000 si Atena 2004. În 2008 la Beijing am încheiat pe trei.

Asa am trait finala feminina de 8+1:

CANOTAJ 8+1 FINALA, ora 14:30 - Start în finala feminina de 8+1. Olanda pleaca foarte tare pe culoarul al doilea.

500 m - România pe locul 5. Conduce SUA urmata de Olanda. Nu sunt diferente foarte mari.

Trei echipaje s-au detasat în fata. România ramâne putin în urma.

1000 m - Echipajul SUA trece în frunte la jumatatea cursei. România ramâne pe cinci la doua secunde de Olanda, ocupanta locului al treilea.

România urca pe patru la mare lupta cu Australia. Primele trei au luat un avans consistent.

1500 m - SUA pe primul loc, urmeaza Canada si Olanda. România a urcat pe patru la 2.4 secunde de bronz.

Final - Victorie pentru echipajul Statelor Unite. Canada obtine medaliile de argint, în timp ce bronzul revine Olandei. România termina pe patru si rateaza pentru prima data dupa 1976 podiumul în aceasta proba.

CANOTAJ 8+1 FINALA, ora 14:37 - Echipajul României a încheiat pe locul 4 si a ratat astfel obtinerea unei medalii. 4.3 secunde ne-au despartit de podiumul olimpic.

 

 

 

 

 

 

 

 

 



Romania a ratat podiumul la canotaj 8+1 feminin dupa 32 de ani