Jocurile Olimpice 2012

Andrunache si Susanu au incheiat pe locul 5 finala de dublu rame la Jocurile Olimpice

Sperantele la o noua medalie pentru delegatia României s-au legat în debutul zilei a cincea de competitie la Jocurile Olimpice de la Londra de cursa feminina de dublu rame din concursul de canotaj.

Revenite în competitie dupa o perioada de absenta, detinatoarele recordului mondial Georgeta Andrunache si Viorica Susanu au ratat ocazia de a-si trece în palmares un al titlu olimpic.

Cele doua canotoare din România au evoluat pe culoarul unu într-o finala selecta cu Marea Britanie printre favoritele la aur.

Britanicele Helen Glover si Heather Stanning, cele care în urma cu doar trei zilei stabileau un nou record olimpic la Londra, au pornit ca din pusca si s-au instalat confortabil la conducere.

La 500 de metri aveau un avans de peste o barca în fata celorlalte echipaje, în timp ce România a trecut pe locul al cincilea.

Jumatatea cursei le-a gasit pe reprezentantele noastre în pozitia a patra la mai putin de o secunda în spatele locului trei ocupat de Australia.

Ritmul s-a marit considerabil pe ultima mie de metri si cele doua sportive din România nu au mai reusit sa tina ritmul cu Australia, Noua Zeelanda si Statele Unite, echipeje care s-au luptat aprig pentru celelalte doua locuri ale podiumului.

Locul 5 în final pentru România care a terminat la peste 10 secunde în urma învingatoarelor din Marea Britanie. Australia a luat argintul, iar Noua Zeelanda bronzul olimpic.

România are în palmares trei titluri olimpice ale probei, cucerite la editiile din 2000, 2004 si 2008.

Asa am trait finala feminina a cursei de dublu rame:

Final - Marea Britanie câstiga în 7 minute si 27 de secunde. Argint pentru Australia si bronz pentru Noua Zeelanda. Statele Unite a terminat pe patru, iar România doar pe locul cinci. Clasamentul a fost încheiat de Germania.

Ultimii 500 de metri ai cursei. Din pacate nu mai putem urca pe podium. Este aproape imposibil sa depasim echipajele Australiei si Statelor Unite din fata noastra.

1500 m - Marea Britanie conduce detasat în fata Noii Zeelande. Pe trei este Australia. România se scufunda pe 5 si diferenta creste din pacate.

Aurul si argintul sunt deja acontate de Marea Britanie, respectiv Noua Zeelanda, dar medalia de bronz ne sta la îndemâna.

1000 m - România a urcat pe patru si ne despart doar noua zecimi de locul trei ocupat de Australia.

Noua Zeelanda se distanteaza de pluton si pare a trage pentru argint. România ramâne în lupta pentru bronz cu sanse reale.

500 m - România ocupa locul 5 la primul punct de cronometraj intermediar la 4.4 secunde în urma liderelor din Marea Britanie. Ramânem însa în cursa pentru podium.

Cele doua reprezentante ale gazdelor s-au distantat rapid la peste o barca lungime. Aurul pare interzis astazi, dar ramâne sa ne batem pentru argint sau bronz.

Britanicele au pornit în forta si conduc cursa în fata nemtoaicelor. România recupereaza bine si urca pe trei.

CANOTAJ, ora 13:50 -  Start în cursa de dublu rame feminin. Andrunache si Susanu concureaza pe culoarul unu.



Andrunache si Susanu au incheiat pe locul 5 finala de dublu rame la Jocurile Olimpice