Jocurile Olimpice 2012

Andreea Chitu eliminata in ultima secunda

Campioana europeana la judo, Andreea Chitu, a pierdut meciul din turul doi al categoriei 52 de kilograme, în ultima secunda, la Jocurile Olimpice de la Londra.

În turul secund, Andreea s-a luptat cu belgianca Ilse Heylen, o sportiva în vârsta de 35 de ani. Meciul a fost echilibrat, chiar tensionat si dur, fara prea multe momente defensive, dar dupa 3 minute, tabela arata tot 0-0.

Timpul a trecut rapid, 25 de secunde ramase, 10, meciul încheindu-se nedecis, astfel ca s-a trecut la Golden Score, pentru înca trei minute.

Echilibrul s-a mentinut pâna în ultima secunda, când belgianca a punctat decisiv, 0-10, profitând de relaxarea Andreei Chitu. Sportica noastra a incercat sa puna o piedica, insa s-a dezechilibrat si s-a trezit cu adversara sa peste ea, in waza-ari.

Andreea a trecut facil de primul tur, prin penalizarea adversarei.

Tot duminica, la debutul în turul doi din grupa C a categoriei 66 kilograme, Dan Fâsie a fost învins, prin ippon, de francezul David Larose.

Prima performanta la judo pentru România a venit sâmbata, când Alina Dumitru a devenit vicecampioana olimpica, la 48 de kilograme.

Din delegatia României la judo mai fac parte Corina Caprioriu (57 kg), Daniel Brata (100 kg) si Vladut Simionescu (plus 100 g).

La JO de la Londra, România este reprezentanta de 103 sportivi. În 2008, la editia de la Beijing, tricolorii au încheiat cu un bilant de 8 medalii (4 de aur, 1 de argint si 3 de bronz), performanta cu care s-a clasat pe locul 17 în clasamentul pe medalii.



Andreea Chitu eliminata in ultima secunda