Liga 1

Viitorul, liderul campionatului dupa victoria cu Chiajna

Viitorul Constanta, echipa lui Gheorghe Hagi, a urcat la conducerea clasamentului in Liga 1 dupa 2-1 in deplasare, luni seara, cu Concordia Chiajna in etapa a 20-a din Liga 1. Meciul a fost minut cu minut pe onlinesport.ro

Ramane Viitorul pe locul 1 in pauza de iarna? Expiră 19.12.2016, 00:54
Da 19 voturi
Nu 6 voturi

Cele doua echipe au trecut rapid peste faza de tatonare si s-au angajat la un joc spectaculos, aratand un fotbal ofensiv inca din primele minute.

Ocaziile nu au intarziat sa apara si cei de la Viitorul l-au testat pe portarul advers Balgradean de doua ori la aceeasi faza, insa Chitu si Nedelcu nu au reusit sa modifice tabela.

Trei minute mai tarziu Buzbuchi, inlocuitorul suspendatului Rimniceanu, se opunea golului la sutul lui Bucurica.

Benzar, decisiv din lovitura libera

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 13, cand Benzar a executat magistral o lovitura libera din marginea careului, faza fixa obtinuta de Coman.

Gazdele l-au pierdut in minutul 17 pe fundasul Koenders, iesit accidentat dupa un duel cu Nimely, iar in locul acestuia a intrat Asanache, jucator cu doar 39 de minute jucate in acest sezon.

Pana la pauza gazdele au trecut in trei randuri pe langa egalare. Mai intai prin Raducanu al carui sut din minutul 30 a ocolit de putin poarta, dupa care Raul Costin a trimis peste poarta din marginea careului, pentru ca in minutul 40 acelasi Raducanu sa reia cu capul pe langa la o centrare a lui Pena.

Buzbuchi a inchis poarta Viitorului

Portarul Buzbuchi s-a dovedit decisiv pentru echipa lui Hagi dupa pauza, cand a intervenit providential in minutul 48 la scarita lui Raducanu si in minutul 54 la sutul lui Serediuc din unghi.

Cand nu a mai avut ce face, Buzbuchi a fost protejat de transversala, cum s-a intamplat in minutul 55 la mingea sutata de Raducanu.

Hagi l-a introdus in teren pe Purece in minutul 62 pentru a echilibra disputa la mijlocul terenului, iar mutarea s-a dovedit una inspirata. Jucatorul venit chiar de la Chiajna a facut 2-0 in minutul 70 cu un sut din centrul careul la o minge respinsa in fata de Balgradean.

Buzbuchi s-a opus in minutul 85 golului la o faza unu contra unu cu Cristescu, dar cateva zeci de secunde mai tarziu n-a mai avut ce face la sutul aceluias jucator.

Finalul meciului a fost dominat de Chiajna, echipa care a ratat egalarea prin Ciobanu un minutul 88. Sutul acestuia pe jos a fost respins in extremis in corner de Buzbuchi.



Viitorul, liderul campionatului dupa victoria cu Chiajna