Handbal

HCM Constanta, infrangere in ultimul meci din Liga Campionilor

Campioana României la handbal masculin HCM Constanta a fost învinsa sâmbata, în deplasare, de slovenii de la Cimos Koper, scor 28-24 (9-14), în ultimul meci din grupa C a Ligii Campionilor.
HCM a avut o prima repriza excelenta, în care a dominat fara drept de apel formatia slovena, cu 0-4, 4-10, 7-13 si 9-14 la pauza. A doua parte a jocului a fost marcata si de unele ratari, dar mai ales de un arbitraj potrivnic, a carui "victima" a fost si interul Stamate, eliminat cu cartonas rosu direct (min. 42), dar si managerul echipei, Nurhan Alin (min. 55).

Cimos a condus pentru prima data în minutul 49, 20-19, iar pe fondul jocului afectat de deciziile de arbitraj al campioanei României, s-a impus într-un meci care nu mai conta pentru niciuna dintre adversare. Cimos era deja calificata în optimile de finala, în timp ce HCM încheie pe ultimul loc al grupei C, cu o victorie si noua înfrângeri si doar 2 puncte în clasament.

Marcatori:

Cimos - Brumen 6 goluri, Bombaci 6, Dzono 5, Skube 4, Skoko 2, Krivokapici 2, Poklar 2, Bundalo 1

HCM - Csepreghi 6 goluri, Irimescu 6, Ghionea 4, Stavrositu 2, Criciotoiu 2, Toma 2, Sabou 1, Sadoveac 1.

Primele patru clasate din fiecare dintre cele patru grupe obtin calificarea în optimile de finala ale competitiei, în care si-au asigurat deja participarea FC Barcelona, Croatia Zagreb, IK Savehof, Kadetten Schaffhausen (grupa A, dupa 9 etape), Atletico Madrid, MKB Veszprem, Vive Kielce, Fuchse Berlin (grupa B, dupa 10 etape), HSV Hamburg, Metalurg Skopje, Cimos Koper (grupa C, dupa 9 etape) si THW Kiel, AH Copenhaga, Ademar Leon (grupa D, dupa 9 etape).

Duminica vor avea loc ultimele meciuri din grupe, care vor stabili si celelalte echipe calificate în optimi.

Mediafax


HCM Constanta, infrangere in ultimul meci din Liga Campionilor