Liga 1

Torje a spart oul Stelei

Steaua si Dinamo si-au ciocnit ouale in a Doua Zi de Paste, iar ros-albii au fost cei care au fost mai tari si au obtinut a patra victorie la rand din El Clasico romanesc. Dinamo s-a impus cu  1-0 gratie unui gol reusit cu capul de cel mai scund jucator de pe teren, Torje. Steaua a facut jocurile in primele 45 de minute, dar a fost imprecisa la finalizare. Dupa pauza, Dinamo a fortat cat a fost nevoie si a obtinut trei puncte care o readuc in cursa pentru titlu. Steaua a ratat o mare ocazie sa adune 49 de puncte si sa bata la titlu pe final de sezon, pe cand Dinamo se vede cu trei puncte vitale in clasamentul Ligii 1, puncte care o fac sa aiba un total de 47 si sa aspire la podium (daca nu si la mai mult).
Pentru prima data in acest an, 20.000 de stelisti au dat uitare rezultatele modeste din ultima vreme si conflictul cu Gigi Becali. Ei s-au reunit in Ghencea cu gandul la prima victorie dupa patru ani in fata lui Dinamo, dar si la trei puncte pline de sperante pentru castigarea titlului.

Cum a raspuns Andone avalansei de public ros-albastru? "Falcosul" a inceput cu o formula ultra-ofensiva, in care s-au regasit Torje, Alexe, Danciulescu si Liviu Ganea.

Intentiile ofensive ale "cainilor" au fost doar pe hartie, pentru ca, exceptand o ratare a lui Catalin Munteanu din minutul 1, precedata dupa o gafa a lui Bonfim, dinamovistii au stat cuminti in defensiva, in asteptarea contraatacurilor.

Asadar, stelistii au avut controlul asupra jocului in primele 45 de minute si a atacat in valuri, de cele mai multe ori fara orizont, mai mult din entuziasmul generat de afluenta mare de spectatori.

Steaua a sutat de 12 ori la poarta in prima repriza, dar cea mai mare ocazie i-a apartinut lui Cosmin Moti. Fundasul dinamovist, gafeor si la Galati, a reluat in transversala dupa un corner al lui Banel (6), intr-o faza in care Balgradean era batut.

Chiar daca l-a avut in avanposturi pe masivul Bilasco, Steaua nu a reusit sa fructifice mingile aruncate din ambele benzi ale terenului in prima parte. Astfel ca s-a trecut la planul de rezerve: suturile de la distanta.

Bonfim, Marinescu si Brandan au fost repetenti la acest capitol, remarcatii fiind Bilasco (22) si Cristi Tanase (36). Prima data mingea se ducea langa bara, iar a doua direct in vinclu. De fiecare data insa Balgradean a fost la inaltime.

S-a intrat astfel la pauza cu un rezultat de egalitate, dupa 45 de minute in care Steaua a dominat, in timp ce Dinamo a stat la cutie.

Ioan Andone a fost extrem de nemultumit de jocul elevilor sai din primele 45 de minute si le-a cerut la pauza sa atace mai mult. Rezultatul? Repriza secunda a avut o desfasurare diametral opusa.

Dinamo a pus stapanire pe joc, iar Alexe i-a dat primele frisoane lui Ciprian Tatarusanu cu un sut din 20 de metri ce s-a dus milimetric peste poarta (56).

Steaua nu a fost capabila sa dea o replica similara cu cea din prima repriza, ba mai mult, s-a vazut chiar condusa. Pe fondul unei neatentii la respingere, Torje, cel mai scund jucator de pe teren, s-a inaltat de langa Surdu si a inscris cu o lovitura de cap (62).

Pusa in ipostaza unei noi umilinte, Steaua s-a aruncat in atac cu aceeasi lipsa de clarviziune. Ocaziile de egalare au venit astfel in urma unor faze fixe, la care Dinamo a avut noroc cu imprecizia adversarilor.

Geraldo a dat tonul la atac, cu o lovitura de cap trimisa alaturi (79), in timp ce Marius Onofras a demonstrat inca o data de ce nu are loc la Steaua, reluand ca un fundas din patru metri, cu toata poarta in fata (87).

Doar atat a putut Steaua, astfel ca rezultatul final a fost 1-0 in favoarea dinamovistilor, care ajung la sapte puncte de primul loc si revin astfel in lupta pentru titlu.

Onlinesport


Torje a spart oul Stelei