Liga 1

FCM Targu Mures a egalat Rapidul in ultimul minut

Rapid a scapat printre degete victoria din Giulesti cu FCM Targu Mures, fiind egalata in minutul 94 prin golul lui Goran Ljubojevic. Daniel Pancu a deschis scorul pentru Rapid abia in minutul 82 si a pierdut un jucator 10 minute mai tarziu, dupa ce Deac a fost eliminat. Rapid ramane la distanta de liderul CFR, in timp ce FCM mai pastreaza sperante de salvare de la retrogradare.

Ardelenii au inceput in forta meciul si la cateva secunde de la fluierul de start Florin Dan a expediat primul sut periculos pe poarta lui Dani Coman, dar portarul Rapiduluia retinut din doua incercari.

Incurajati doar de femei si copii din tribune, giulestenii au turat mai greu motoarele, abia in minutul 19 reusind sa creeze o prima faza periculoasa, la mingea trimisa cu capul peste poarta de Alexa. Cateva minute mai tarziu, Surdu a amenintat si el poarta cu un sut puternic din afara careului, dar Balauru a respins in laeral. Minutul 29 a adus a treia ocazie si cea mai mare a Rapidului, dupa ce Teixeira a sutat din pozitie excelenta la o palma peste transversala.

La pauza, giulestenii au avut ceva sa-i reprosezearbitrului Robert Dumitru, iar acesta, pentru proteste vehemente, i-a trimis in tribune pe Razvan Lucescu si Constantin Zotta.

Jocul giulestenilor n-a fost insa afectat de eliminarea celor doi oficiali, iar in minutul 53 Cipri Deac a fost la cativa milimetri de deschiderea scorului. Mingea lobata de mijlocasul rapidist a fost insa respinsa de pe linia portii de un fundas al FCM-ului si nici marcar reluarile televiziunii n-au reusit sa confirme daca mingea a depasit linia portii, asa cum au sustinut rapidistii.

Dupa o lunga perioada in care nu s-a intamplat mare lucru, defensiva oaspetilor facandu-si bine datoria, FCM-ul a dat mari emotii la poarta lui Dani Coman prin Vlad Bujor. Acesta a fost de doua ori aproape de gol imediat dupa ce a intrat pe teren in locul lui Apostu, cun un sfert de ora inainte de final trimitand pe langa poarta din pozitie ideala.

Pana la urma, echipa mai activa in ofensiva si mai axata pe joc combinativ si pe atac a reusit sa modifice tabela. Muresenii au pierdut mingea in jumatatea adversa dupa o faza prelungita de atac, Rapidul a izbucnit pe contraatac si Teixeira a pasat decisiv de pe dreapta pentru Daniel Pancu, iar acesta a sutat cu dreptul din alergare pe langa Balauru.

Rapid a ramas in inferioritate numerica in prelungiri, dupa ce Ciprian Deac a vazut al doilea galben pentru intarzierea reluarii jocului la o repunere a oaspetilor, moment de care au profitat din plin oaspetii. In al treilea minut de prelungiri Ljubojevic a scapat din marcaj la o centrare de pe dreapta si a reluat lobat cu capul in plasa peste Dani Coman, smulgand remiza in Giulesti.

Onlinesport: Irina Maxim



FCM Targu Mures a egalat Rapidul in ultimul minut