Liga 1

Steaua obtine o victorie scurta in fata Ceahlaului si revine la 7 puncte in fruntea clasamentului

Steaua si-a luat revansa pentru infrangerea inregistrata in tur cu Ceahlaul, prima sub comanda lui Costel Gilca, impunandu-se cu acelasi scor, 1-0, miercuri seara, intr-un meci din cadrul etapei a 22-a. Raul Rusescu a semnat unica reusita a ros-albastrilor, in minutul 16. Partida a inceput cu o intarziere de 15 minute din cauza unor probleme organizatorice, care au continuat si dupa primul fluier, in conditiile in care, probabil, negasindu-se o minge de culoare rosie (sau portocalie), s-a jucat cu o alta de culoare galbena cu dungi negre, greu de reperat.

Startul jocului a fost amanat cu 15 minute din cauza conditiilor meteorologice. In "buna" traditie romaneasca, gazdele au fost luate prin surprindere de ninsoarea ce s-a abatut asupra orasului Piatra Neamt, dand drumul mult prea tarziu la instalatia de incalzire. 

Suporterii, la randul lor, au dat o mana de ajutor pentru a se indeparta stratul de zapada ce s-a depus pe gazon.

Marcel Birsan a avut de luat o decizie importanta, in minutul 8, dupa ce Alexandru Chipciu a trimis din apropiere in plasa portii lui Calancea. Arbitrul intalnirii a anulat pe buna dreptate reusita stelistului pentru un fault in atac.

Nemtenii au raspuns, cinci minute mai tarziu, prin reluarea cu capul din 7-8 metri a veteranului Adrian Gheorghiu. Arlauskis a plutit frumos in aer si a indepartat pericolul.

Spre finalul reprizei, Valentin Balint a trimis aproape razant cu bara transversala dintr-o lovitura libera obtinuta in preajma careului.

Partea secunda l-a gasit pe brazilianul Wellyson (47) la finalizare, cu o lovitura de cap prinsa pe coltul scurt de Arlauskis.

Au urmat doua ocazii ale lui Chipciu, autorul unei executii frumoase, in minutul 55, urmate de o ratare pe masura. Adi Popa l-a angajat in zona punctului cu var, iar septarul Stelei s-a incurcat in balon, intr-o situatie in care poate ca s-ar fi impus un sut din prima.

In minutul 75, Chipciu a demonstrat din nou ca este mai taios in interviurile de dupa meci decat in fata portilor adverse. Calancea a respins neglijent spre mijlocasul ofensiv al Stelei, incapabil sa distanteze formatia campioana la doua goluri pe tabela.

Gabi Iancu a semnat ultima ocazie a formatiei pregatite de Costel Gilca, cu un sut interesant din lovitura libera prin care a trimis mingea pe plasa din spatele portii lui Calancea.

Marcel Birsan a fost la originea unui moment comic in prelungiri, cand s-a "jucat" cu cartonasul rosu. Initial, Markovic a fost eliminat, dupa care centralul a revenit asupra deciziei. Dupa alte parlamentari, Birsan l-a trimis la vestiare pe fundasul lateral al nemtenilor.

Ceahlaul: Calancea - Markovici, Buden (R. Gorea 28), Al. Ichim, Slavickas - Gheorghiu (Vl. Achim 55), Sobrau, Reis Kneif (Kneif 70) - Popadiuc, V. Balint, A. Stefanescu

Rezerve: Jovici, Gorea, Carjan, Achim, Nagy, Chitosca, Chirieletti

Steaua: Arlauskis - Papp, Tamas, Varela, Guilherme - Prepelita, Breeveld - Popa (N. Stanciu 90+5), Chipciu (G. Tucudean 86), Tanase - Rusescu (G. Iancu 60)

Rezerve: Nita - Filip, Iancu, Stanciu, Tosca, Neagu, Tucudean

Arbitru: Marcel Birsan (Bucuresti)

Cartonase galbene: Markovic 32, D. Popadiuc 59, Ichim 67, Calancea  70, V. Balint 90+1/ Chipciu 55

Cartonase rosii: Markovic 90+2

Stadion: Ceahlaul (Piatra Neamt)



Steaua obtine o victorie scurta in fata Ceahlaului si revine la 7 puncte in fruntea clasamentului