Liga 1

Sageata pleaca de la Targu Jiu cu o remiza

Pandurii Targu Jiu a incheiat nedecis, scor 0-0, meciul de pe teren propriu cu Sageata Navodari, in epilogul a XXVII-a a Ligii 1. In urma acestui rezultat, Dinamo si Vaslui pun 4, respectiv 3 puncte intre ele si Pandurii in lupta pentru ultimul loc de Europa League.

Startul de meci a fost oarecum umbrit de o faza litigioasa in care pandurii au solicit penalti la interventia lui Panagopoulos asupra lui Viorel Nicoara (3). Gorjenii au ramas in atac, iar Giusti a reluat cu capul putin peste poarta o minge centrata de pe stanga de acelasi Nicoara.

La mijlocul reprizei, Deletic a incercat sa il surprinda pe polonezul Gliwa cu un sut in forta la coltul scurt, insa mingea a trecut aproape de vinclu. A urmat o faza 100% spaniola, in minutul 29, cu Lopez centrand pentru Guerra, care a trimis putin alaturi. Seria de ocazii a Sagetii s-a incheiat cu o bara, la sutul lui Vezan de la aproximativ 25 de metri (30).

Prima parte s-a incheiat cu o ocazie mare a gazdelor. Nicoara a centrat in 6 metri, Momcilovic a trimis cu fruntea sub bara, iar Panagopoulos a scos spectaculos in corner. 

In minutul 61, Silviu Pana l-a imitat pe colegul sau din atac, Guerra, cu o lovitura de cap pe langa poarta intr-o situatie promitatoare a oaspetilor.

Cu un sfert de ora inainte de final, pe fondul unui joc ofensiv al gazdelor, Erico nu l-a putut bate pe Panagopoulos din centrarea lui Dan Nistor. Brazilianul a prelungit cu capul spre coltul lung, insa insuficient pentru a trece de blocajul grecului din poarta Sagetii.

Pandurii a terminat meciul cu un om mai putin, dupa ce olandezul Nicandro Breeveld i-a pus cotul in gat sarbului Deletic (88).

Pandurii: Gliwa - Ungurusan, Erico, Bratu (D. Nisto 46), Momcilovic - Breeveld, Paul Anton - Buleica (Ciucur 64), Giusti (Dos Santos 57), Nicoara - Matulevicius
Rezerve: Mingote, Bohale, Dos Santos, Nistor, Shamsin, Paraskevas, Ciucur

Sageata: Panagapoulos - Peteleu, Fl. Popa, Munteanu, Lopez - Pana (Muzac 94), Johnson - Achim, Vezan (Al. Tudose 71), Deletic - Guerra (Chitu 76)
Rezerve: Baican, Tudose, Iordache, Muzac, Tigoianu, Chitu, Filip

Arbitri: George Gaman, Mircea Orbulet si Florin Paunescu; aditionali: Teodor Craciunescu si Florin Marcu

Cartonase galbene: D. Bratu 14/ A. Peteleu 34, S. Pana 83

Cartonase rosii: Breeveld 88

Stadion: Tudor Vladimirescu



Sageata pleaca de la Targu Jiu cu o remiza