Liga 1

Rapid invinge CFR Cluj dupa o revenire de senzatie

Rapid si CFR Cluj au facut o demonstratie de fotbal spectacol dupa un meci în care fiecare echipa a jucat la înaltime câte o repriza. CFR Cluj a început în forta, a avut 2-0 si superioritate numerica dupa o jumatate de ora, dar giulestenii au revenit fenomenal în partea secunda si au câstigat cu 3-2.

Rapidistii si-au facut sperante ca vor avea o misiune usoara cu CFR Cluj, dar pentru o repriza au trait un adevarat cosmar. Desi Ioan Andone a trimis o echipa în care s-au regasit mai multe rezerve, rapidistii au fost cei care au parut ca se odihnesc.
 
Ioan Andone a surprins, trimitând trei fundasi centrali pe teren - Maftei, Piccolo si Diogo - însa chiar si asa CFR Cluj a dominat de la primul fluier pâna la pauza.
 
Francezul Godemeche putea deschide scorul dupa doar patru minute, însa a oferit una dintre cele mai mari ratari din campionat, sutând în transversala din doar patru metri.
 
Rapid parea pe nicaieri, în timp ce echipa lui Andone avea doua viteze în plus. Ardelenii au deschis scorul în minutul 14 dupa o faza initiata si finalizata de Ronny.
 
Portughezul a trecut în viteza de Bozovici, iar apoi l-a învins pe Pecanha cu un sut plasat. Ronny avea sa se accidenteze grav peste câteva minute de la golul marcat.
 
Minutul 19 a adus desprinderea si un moment emotionant. Fostul idol al galeriei din Giulesti, Maftei, a marcat dupa o noua gafa a lui Pecanha si a smuls aplauze pentru ca nu s-a bucurat.
 
Tensiunea a atins cote maxime dupa acest gol. Oros a fost eliminat dupa un conflict cu Nicoara în minutul 29, iar stadionul a explodat.
 
Jucatorii au fost înjurati, iar lui Sabau i s-a cerut în premiera sa-si dea demisia.
 
Ce s-a întâmplat însa dupa pauza este de domeniul fantasticului! Giulestenii au jucat fenomenal în inferioritate numerica si au reusit sa preia conducerea! Parca au facut schimb de echipamente, asa a aratat partea secunda.
 
Baietii risipitori ai Giulestiului, Ilijoski si Surdu, au fost artizanii unei reveniri de senzatie.
 
Macedoneanul a redus din diferenta în minutul 49, cu un sut din fata portii, însa intrarea lui Surdu a aprins jocul ofensiv al giulestenilor.  
 
În minutul 60, la prima atingere, Surdu a obtinut un penalty dupa un fault al lui Felgueiras pe care doar Alexandru Tudor l-a vazut.
 
Nicolae Grigore a înscris fara emotii, iar peste noua minute a punctat din nou la capatul unui sut trimis de Surdu pe care Felgueiras l-a respins.
 
Era 3-2, fanii uitasera ca-i cerusera demisia lui Sabau si atmosfera din tribune era infernala, ca-n zilele bune ale Giulestiului.
 
CFR a purtat atacuri firave în final, dar nu a putut sa obtina nici macar un punct dupa un meci pe care l-a avut în mâna.



Rapid invinge CFR Cluj dupa o revenire de senzatie