Snooker

Ding l-a invins pe Selby in finala Openului Galez

Chinezul Ding Junhui, 24 de ani, a obtinut, duminica seara, primul titlu din acest sezon, dupa ce l-a invins in finala Openului Galez pe englezul Mark Selby, cu 9-6.
Ding a controlat meciul inca din prima sesiune, pe care a castigat-o cu 5-3, dupa care si-a pastrat avantajul de doua frame-uri pe toata durata sesiunii decisive de seara.

“Mark este un jucator foarte bun. Este numarul unu mondial, dar eu l-am invins”, a declarat Ding la finalul meciului din Newport.

Selby nu a mai reusit jocul tactic excelent pus in scena in fata lui Ronnie O'Sullivan cu o zi in urma si a cazut prada propriilor erori.

In cele din urma englezul dublu campion la Masters a recunoscut superioritatea lui Ding: “Am jucat destul de bine, dar am ratat bile usoare si i-am oferit sanse. Ding a profitat de acestea si a marcat momentul. Cu toate acestea victoria lui este pe deplin meritata”.

Campion la Openul Galez in 2008, Selby ramane cu satisfactia de a fi incheiat turneul din acest an cu cel mai mare break (145 puncte), pentru care a primit un bonus de 1.000 de lire sterline din partea organizatorilor.

Castigatorul Ding Junhui a fost recompensat cu 30.000 de lire sterline, iar Selby cu 15.000 pentru finala disputata.

Onlinesport


Ding l-a invins pe Selby in finala Openului Galez