Liga 1

Pandurii rateaza primul loc in Liga 1 dupa infrangerea cu FC Botosani

Surpriza de proportii in Liga 1, sambata seara, dupa ce FC Botosani, echipa din a doua jumatate a clasamentului, s-a impus cu un categoric 3-0 in deplasare in fata celor de la Pandurii Tg.Jiu, echipa de pe locul al doilea si care cu un succes ar fi trecut pe primul loc provizoriu.

Echipa lui Cristi Pustai a venit cu temele facute la Severin si a administrat celor de la Pandurii a doua cea mai categorica infrangere pe teren propriu din acest sezon, dupa cea cu Steaua in debutul campionatului.

Oaspetii arenei din Severin au deschis scorul in minutul 14 in urma unei lovituri de la colt. Fundasul Ngadeu s-a inaltat imperial in sase metri si a reluat decisiv in poarta aparata de Mingote.

Un sfert de ora mai tarziu botosenenii dadeau lovitura la capatul unui contraatac purtat excelent de Hadnagy. Sutul acestuia spre coltul lung a fost respins in lateral de portarul Mingote si venit din spate Popovici a pus latul pentru 2-0.

Facuta KO de primirea celor doua goluri apararea gorjenilor a gafat din nou in minutul 32 si putin a lipsit ca Hadnagy sa nu loveasca la capatul unui nou contraatac.

Replica gazdelor a venit in minutul 35 la sutul lui Momcilovic din interiorul careului, portarul Plesca respingand cu o mana.

Cei de la Pandurii au avut mai mult initiativa in partea secunda si au cautat sa revina in meci. Cea mai mare ocazie a fost irosita de echipa lui Edi Iordanescu in minutul 75. Radut l-a cautat cu o centrare pe Sapunaru si internationalul roman a reluat din plonjon peste poarta. Mingote era batut daca mingea prindea spatiul portii.

In prelungirile partidei cei de la Botosani au marcat din nou dupa o lovitura libera din afara careului. Vasvari a trimis periculos pe poarta fortandu-l pe Mingote sa repinga in fata, iar Cucu pe urmarire a impins mingea in poarta.

Pandurii Targu Jiu: Mingote - Ungurusan, Vasco, Filipetto, Momcilovici (Grecu '82) - Sapunaru, Droppa (Munteanu '69) - Ciucur, Nistor, Radut - Nicoara (Wellington '46). Antrenor: Edward Iordanescu.

FC Botosani: Plesca - Patache, Ngadeu, Miron, Popovici (Plamada '65) - Cucu, Vasvari - Fulop, Cabrera, Bordeianu (Cordos '88) - Hadnagy (Ivanovici '41). Antrenor: Cristian Pustai.

Cartonase galbene: Filipetto '13, Nistor '22, Sapunaru '64, Momcilovici '68 / Cucu '58, Plesca '77

Arbitri: Istvan Kovacs - Vasile Marinescu, Miclos Istvan Nagy - Florin Ovidiu Mazilu



Pandurii rateaza primul loc in Liga 1 dupa infrangerea cu FC Botosani