Liga 1

Marius Niculae a semnat cu FC Vaslui

Adrian Porumboiu s-a tinut de cuvânt si a adus la Vaslui un atacant puternic de careu. Este vorba de Marius Niculae de la Dinamo, care vine astfel sa completeze lotul vicecampioanei României la doar câteva zile dupa transferul portarului Dani Coman de la Rapid.

Porumboiu a anuntat, vineri la prânz, dupa tragerea la sorti a meciurilor din turul 3 preliminar, ca pregateste transferul unui atacant valoros de careu, fara însa a preciza nici macar un indiciu despre numele si echipa acestuia.

Misterul s-a elucidat câteva ore mai târziu când transferul lui Marius Niculae de la Dinamo la Vaslui a fost confirmat. Astfel, în tentativa de a lupta de la egal la egal cu turcii de la Fenerbahce pentru a forta calificarea în Playoff-ul Ligii Campionilor, Porumboiu a bagat adânc mâna în buzunar si a platit clubului din Stefan cel Mare suma de 300.000 de euro în schimbul transferului lui Marius Niculae.

31 de ani, 350.000 de euro contract Cifre Marius Niculae

Atacantul în vârsta de 31 de ani va avea la Vaslui un contract de 350.000 de euro, dupa ce în aceasta vara a ratat mai multe contracte în strainatate. Dupa ce cluburile au batut palma pentru transfer Niculae a fost scos din lotul lui Dinamo deplasat la Severin pentru meciul din prima etapa cu echipa locala. Astfel noul atacant al Vasluiului poate debuta în noul sezon, duminica seara, în Giulesti, acolo unde FC Vaslui joaca împotriva Rapidului.

Fost la Sporting Lisabona dupa primul contract la Dinamo, Marius Niculae se afla la a saptea echipa din cariera atacantul format în Stefan cel Mare mai evoluând la Standard Liege, Mainz, Inverness si Kavala sub forma de împrumut în 2011.

Finantatorul FC Vaslui, Adrian Porumboiu, a declarat, vineri seara, ca atacantul dinamovist Marius Niculae a fost transferat la gruparea vasluiana pentru doi ani, cu optiune pentru înca un sezon.

"Eu am transferat un jucator, nu un simbol. Nu e nimic de comentat, Marius Niculae e jucatorul Vasluiului pentru doi ani, cu optiune de prelungire pentru un an. Ni l-am dorit, avem nevoie de el, e un jucator de gura portii, un jucator de careu... E transferat. Face jonctiunea cu lotul mâine la ora 13.00. De ce sa n-aiba drept de joc? Va fi în lot la meciul cu Rapid", a spus Porumboiu la Digisport.

Adrian Porumboiu este convins ca Niculae va face un cuplu redutabil de atac cu Wesley: "L-am transferat. Aveam nevoie de un om cu experienta, un om lânga Wesley. Pe parcurs credca vor forma un cuplu redutabil Wesley - Marius Niculae. Sunt convins ca am facut un transfer foarte bun".



Marius Niculae a semnat cu FC Vaslui