Liga 1

Liga 1 va fi transmisa de Look TV si Transilvania Live

Liga 1 se intoarce in timp, ca pe vremea cand a fost transmisa de postul Telesport pe care nu il prindea mai nimeni. Arpad Paskany a admis joi seara ca Liga 1 va fi transmisa de canalele sale, Look TV si Transilvania Live, pe care le va vinde companiei Sky Broadcast Limited, cea care a cumparat drepturile de televizare pe cinci ani.

"Voi vinde canalele mele de televiziune pentru ca ei (n.r. Sky Broadcast Limited) au nevoie sa descarce drepturile de televizare pe care le-au cumparat. Nu vor mai fi posturile mele, vor fi ale dansilor. Banii respectivi nu reprezinta un efort financiar pentru ei", a declarat Arpad Paskany.

Firma Sky Broadcast Limited, "compania din Uniunea Europeana" asa cum a fost anuntata de LPF, cea care a cumparat drepturile TV ale Ligii 1, este administrata de o rusoaica, Olga Zakimatova. 

Olga Zakimatova a aparut si in imaginile de la LPF alaturi de Gino Iorgulescu, la semnarea contractului de pe 4 martie 2014. Firma Sky Broadcast Limited este inregistrata in Malta si este detinuta de compania Librum Investment Inc, din Republica Seychelles, cea care in trecut a facut afaceri cu Arpad Paszkany, a scris ziarul Adevarul.

Dintre cele 2.000 de actiuni ale Sky Broadcast Limited, Librum Investment Inc detine 1.199 din actiuni, iar un anume Michel Kilindo are o singura actiune.

[news-105237]

Anuntul conform caruia drepturile tv au fost vandute catre compania malteza au fost facute in premiera de Dumitru Dragomir.

Sky Broadcast Limited a cumparat drepturile de televizare ale Ligii pe cinci sezoane, 2014/2015, 2015/2016, 2016/2017, 2018/2019 si 2019/2010 si va plati in jur de 33 de milioane de euro pe an.

Paszkany nu a clarificat (sau nu stie) daca partidele de Liga 1 difuzate pe Look TV si Transilvania Live vor fi in regim liber sau platite (pay-per-view).

Drepturile TV s-au vandut fara licitatie pentru prima oara dupa 2003, atunci cand au fost cumparate de intermediarul Telesport, care a tinut o parte din meciuri pentru ea, iar alta parte le-a vandut mai departe.

Tranzactia din 2014 realizata fara licitatie de LPF ar putea face obiectul unei anchete a Consiliului Concurentei. LPF a anuntat tranzactia pe 4 martie 2014, evenimentul major trecand aproape neobservat, pentru ca in aceeasi zi s-au anuntat si sentintele din Dosarul Transferurilor.

[news-105226]



Liga 1 va fi transmisa de Look TV si Transilvania Live