Liga 1

Gaz Metan ramane in subsolul clasamentului, dupa remiza alba in fata Petrolului

Gaz Metan si Petrolul Ploiesti s-au anihilat reciproc intr-una din partidele cu implicatii in lupta pentru salvarea de la retrogradare din Liga 1. Gaz Metan-Petrolul s-a incheiat nedecis, scor 0-0, in pofida faptului ca oaspetii au beneficiat de o lovitura de pedeapsa. Mai mult, "lupii galbeni" au evoluat in inferioritate numerica din minutul 70, dupa eliminarea lui Kronaveter.

Mediesenii au consumat primul cartus al intalnirii, dupa ce brazilianul Elton (10) a trimis putin peste transversala portii de la aproximativ 25 de metri.

Cinci minute mai tarziu, spaniolul De Lucas l-a intins pe Plesca printr-un sut plasat din afara careului. Goalkeeperul gazdelor a respins in mod spectaculos in lateral.

La mijlocul primei parti, Elton a cazut spectaculos in careul advers. Arbitrul Adrian Comanescu, insa, se afla foarte aproape de faza si a gestionat corect momentul, lasand jocul sa continue.

Pastorini (29) si spaniolul De Lucas (32) nu l-au surprins pe Plesca, la capatul unor incercari de la distanta.

A fost in acelasi timp si un duel al portarilor. Pecanha nu s-a lasat mai prejos, in minutul 37, deviind in afara terenului un balon expediat periculos de Curtean la firul ierbii.

Partida s-a reluat cu un nou "dialog" purtat intre Elton si Pecanha. Primul a fost foarte aproape sa gaseasca vinclul portii "lupilor".

Ciprian Vasilache a ratat desprinderea pe tabela dupa o mare greseala aparuta in defensiva Mediasului. Buzean a gafat, iar Vasilache a inghetat singur cu Plesca, finalizand alaturi.

"Lupii" nu au fost capabili sa muste nici de la punctul cu var. Ciprian Vasilache a tras tare, insuficient insa pentru a-l surprinde pe Plesca, autorul unei parade ce a smuls multe aplauze din tribune.

Mircea Rednic a mutat imediat, introducandu-i pe Nepomuceno si Kronaveter. Ultimul avea sa fie eliminat de centralul intalnirii la primul contact cu un adversar, mai exact un cot aplicat lui Elton.

Pecanha si-a incheiat prestatia cu alte trei interventii reusite. Llullaku si Curtean au fost blocati de brazilianul dintre buturile oaspetilor. Apoi, Bekoe s-a izbit de un Pecanha aflat in zi de gratie.

Gaz Metan: Plesca - Buzean, Visa, Velazquez, Cretu - Elton (Figliomeni 83), Zaharia - Petre (Llullaku 60), Curtean, Muntean (Bekoe 72) - Roman

Petrolul: Pecanha - Peteleu, Filip, Ipsa, Alcenat - De Lucas, Satli - Pastorini, Astafei (Kronaveter 69), Vasilache (Nepomuceno 69) - Tchite (N'Koyi)

Arbitru: Adrian Comanescu (Ramnicu Valcea)

Cartonase galbene: Elton 39, Buzean 77/ Pecanha 90+3

Cartonase rosii: Kronaveter 71

Stadion: Gaz Metan (Medias)

Spectatori: 1500



Gaz Metan ramane in subsolul clasamentului, dupa remiza alba in fata Petrolului