Liga 1

Dragomir anunta ancheta pentru drepturile tv

Dumitru Dragomir care nu a prea mai nimerit nimic legat de sport, insa in ultima vreme a fost la curent de dinainte cu arestari din fotbalul romanesc, anunta o noua mare lovitura pentru sport: ancheta urmata de duba in cazul LPF si a drepturilor TV.

Primele declaratii ale fostului sef de la LPF legat de acordarea din 2014, fara licitatie, a drepturilor TV  pentru Liga 1 au venit in noiembrie,

La nici o luna dupa acestea, Dragomir revine. El a decalarat ca "duba este aici", in Gazeta Sporturilor, referindu-se ca in curand mascatii vor descinde la Liga Profesionista de Fotbal in cazul drepturilor tv.

Dragomir considera innaceptabil din punct de verede legal ca drepturile tv s-au acordat fara licitatie si considera ca persoanele raspunzatoare vor fi sanctionate. 

"Eu am lasat fotbalul intr-un loc bun, acum in cladirea aceea este mare deranj", a mai spus Dragomir, cel care a anuntat anchete in fotbalul romanesc inainte de evenimentele de la Astra Giurgiu si Petrolul Ploiesti. 

Din ceea ce se mai vorbeste ca zvon in fotbal este ca Gino Iorgulescu va fi cel vizat de ancheta, mai ales ca omul care l-a pus in functie, Victor Ponta, a pierdut alegerile pentru presedintia Romaniei si pare sa iasa incet-incet din viata politica la nivel inalt dupa nici trei ani de zile.

"Treaba asta cu cedarea drepturilor catre Look TV nu miroase a bine mai ales acum ca nu a iesit presedinte Victor Ponta, prietenul lui Iorgulescu. Nu stiu ce va fi, dar sigur nu va fi bine", a spus Dragomir pentru ziarul Ring in noiembrie 2014.

Drepturile tv ale Ligii 1 s-au cesionat de catre LPF, fara licitatie transparenta, catre firma malteza Intel Sky Broadcast (ISB). Nici pana azi nu s-a aflat cine se afla in spatele acesteia, cine sunt de fapt adevaratii cumparatori. Drepturile au fost cedate pe cinci ani, iar meciurile se vad pe doua canale tv detinute chiar de ISB (Look TV si Look Plus). Posturile sunt retransmise contra cost de majoritatea companiilor de cablu din Romania, mai putin RDS/RCS, fostul sponsor care si-a lasat milioanele de abonati fara Liga 1, din fronda si ambitie.

Afacerea cu ISB s-a realizat la scurt timp dupa ce Gino Iorgulescu a devenit presedinte al LPF. Inainte cu o zi de alegerile LPF a avut loc o sedinta secreta la care au participat politicienii Victor Ponta si Liviu Dragnea. Se spune ca acestia i-au convins pe membrii votanti sa il "ponteze" pe Iorgulescu, iar Dragomir a pierdut la vot neasteptat cu 11-7.

De aceea, s-a vorbit dupa aceea ca Iorgulescu a fost omul lui Ponta. Acest lucru la acel moment parea unul bun, insa acum dupa ce omul politic a pierdut presedintia Romaniei si in curand ar putea fi debarcat si de pe postul de prim-ministru, totul nu mai este atat de roz, ba din contra poate da in alte nuante. 



Dragomir anunta ancheta pentru drepturile tv