Dinamo

Dinamo risca sa mai ramana un an in afara cupelor europene

Nu mai este sigur ca Dinamo va iesi din procedura de insolventa si aceasta dupa ce Curtea de Apel a Tribunalului Bucuresti judeca un recurs inaintat de ANAF, una dintre institutiile care are de recuperat bani de la clubul de fotbal.

Cum in acest caz nu a fost stabilita inca data respectivului recurs, devine tot mai putin probabil ca Dinamo sa iasa din insolventa pana la 31 mai, asa cum anuntau si sperau sefii din Stefan cel Mare.

Aceasta inseamna ca Dinamo nu va putea evolua nici in sezonul 2016/2017 in cupele europene.

In urma cu trei luni a fost aprobat planul de reorganizare, iar oficialii echipei din Stefan cel Mare au anuntat ca pana la finalul actualei editii de campionat isi propun iesirea din insolventa.

Aceasta pentru a permite echipei participarea in sezonul 2016/2017 al cupelor europene.

Tribunalul Bucuresti a aprobat, joi, 18 decembrie, planul de reorganizare inaintat de FC Dinamo si astfel echipa de fotbal condusa de Ionut Negoita poate iesi din insolventa cel mai tarziu in luna mai a anului urmator. Cu conditia sa respecte achitarea datoriilor ramase in urmatoarele sase luni catre creditori, angajati si stat.

"Planul a fost confirmat de catre judecatorul sindic. Incepand de astazi societatea se afla oficial in procedura de reorganizare. Urmatorul termen a fost stabilit la 25 martie 2015", declara la vremea respectiva administratorul juridic Catalin Dascal.

Inaintea intrarii in procedura de insolventa societatea care administra clubul de fotbal Dinamo avea datorii de 17.5 milioane de euro, insa in urma aprobarii planului de reorganizare aceste datorii ar urma sa fie reduse la doar 800.000 de euro.

Cu alte cuvinte, actuala conducere a lui Dinamo se obliga sa achite mai putin de 5% din datoriile avute de club in momentul preluarii echipei de catre Ionut Negoita.



Dinamo risca sa mai ramana un an in afara cupelor europene