Dinamo

Dinamo a oprit ploaia de goluri de la Il Luce

Dinamo a înregistrat prima înfrângere în amicalele din aceasta vara, fiind învinsa cu 1-0 de campioana Ucrainei. Sahtiorul lui Lucescu a dominat întâlnirea de la un capat la celalalt si, desi a avut numeroase ocazii de gol si chiar si doua bare, a reusit sa înscie o singura data în poarta dinamovista.

Fara multe dintre piesele de baza, jucatori convocati la echipele lor nationale, Sahtiorul lui Mircea Lucescu s-a relaxat doar în meciul amical cu Dinamo. Acest lucru s-a vazut si din comportamentul celor doi tehnicieni pe parcursul partidei: daca Mircea Lucescu a stat în permanenta relaxat pe banca urmarind jocul elevilor sai, Dario Bonetti a fost mai mereu la marginea terenului dând în continuu indicatii dinamovistilor.

Jocul a fost în mare masura dominat de echipa din Ucraina. Sahtiorul a dominat înca din primele minute, reusind în dese rânduri sa surprinda pe benzi apararea dinamovista. Foarte activ a fost în prima repriza si Razvan Rat, românul Sahtiorului având câteva centrari care au destabilizat defensiva alb-rosie.

De cealalta parte, doar Cosmin Matei s-a remarcat în ofensiva dinamovista cu câteva faze amenintatoare, dar mai evidentiat a fost Naumovski, care a avut mai multe interventii salvatoare la suturile lui Ilsinho, Douglas, Fernandinho sau Wilian. Cea mai mare ocazie a ucrainenilor a venit în minutul 30, când Ilsinho a scapat de marcaj în careul dinamovist, sutul lui a fost deviat în prima faza de Naumovski, pentru ca apoi atacantul Sahtiorului sa suteze în transversala.

De doua ori au trimis ucrainenii mingea în bara. Au înscris doar un gol.

Dario Bonetti a efectuat mai multe modificari dupa pauza, lucru care s-a întâmplat si în tabara adversa. Jocul s-a mai echilibrat, Dinamo reusind sa tina mai mult de minge si sa aiba o constructie prelungita, însa fazele de poarta periculoase tot în careul dinamovist au fost. Balgradean, intrat la pauza în locul lui Naumovski, a fost pus si el serios la treaba de suturile ucrainenilor, Douglas, Teixeira, Rat sau Totovetki având mari ocazii de a înscrie.

Pâna la urma, superioritatea evidenta a Sahtiorului s-a concretizat pe tabela în minutul 76, când Jicikov a scapat excelent în stânga careului si a înaltat mingea peste Balgradean în diagonala. Dinamo a încercat sa dea imediat replica, dar Nica a tras pe lânga poarta dupa doua minute de la deschiderea scorului, iar în minutul 82 Sahtior a avut sansa sa duca scorul la 2-0. Balgradean a fost însa salvat de bara la sutul lui Ciurko.



Dinamo a oprit ploaia de goluri de la Il Luce