Dinamo

BRAVO, DINAMO! Danciulescu s-a retras oficial din fotbal: “Va fi noul Zidane al lui Dinamo”

Ionel Danciulescu si-a anuntat, marti, intr-o conferinta de presa, retragerea oficiala din cariera de fotbalist si in continuare va face parte din echipa tehnica a clubului din Soseaua Stefan cel Mare. Dinamo a ales sa il retraga in glorie pe Danciu-gol, un jucator emblematic si devotat al acestui club, fara a mai prelungi agonia si umbra aruncata peste lipsa prezentelor sale in echipa, oferindu-i iata un post in cadrul gruparii ros-albe.

Danciulescu a incheiat o cariera de 16 ani, inceputa in 1997 la Steaua. Din 2001 a venit la Dinamo si a ramas pana in 2013 cu doua intermitente in 2004/2005 cand a evoluat in China, la Shandong Luneng si in 2009/2010 cand a jucat la Hercules Alicante, in Segunda Division din Spania.

Danciulescu are cele mai multe prezente din Liga 1, 511, si se afla pe locul 2 in totul din toate timpurile al golgheterilor cu un total de 211 reusite, surclasat doar de Dudu Georgescu, cu 252.

"A venit si acest moment. Era inevitabil sa se intample. Se intampla in viata oricarui fotbalist. Nu este o decizie usoara, dar nici foarte grea. Aveam mai multe variante, dar am hotarat de a ma retrage definitiv. Dorinta mea a fost sa joc ultimul meu meci la Dinamo", a spus Danciulescu.

"Exista viata si dupa fotbal, dar important este ca voi ramane in cadrul clubului, adica unde mi-am dorit dintotdeauna. Vreau sa multumesc suporterilor pentru sprijinul oferit", a adaugat de acum fostul jucator al lui Dinamo.

Trofeele cucerit cu Dinamo si victoriile obtinute contra rivalei istorice Steaua au fost in opinia lui Danciulescu cele mai frumoase momente ale carierei sale.

La capitolul dezamagiri si regrete fostul atacant a trecut ratarea participarii in grupele Champions League.

Ionut Negoita, presedintele clubului Dinamo, a spus ca Danciulescu va avea rolul pe care Zinedine Zidane il are la Real Madrid pe langa antrenorul Carlo Ancelotti.

"Faptul ca Danciulescu a acceptat sa lucreze in continuare la Dinamo nu poate decat sa ne bucure. Asta inseamna ca el crede in acest proiect si vrea sa ajute. Danciulescu va avea un rol foarte important in continuare. Va fi un fel de Zidane pe banca tehnica a lui Dinamo si va transmite celor tineri spiritul lui Dinamo. Va impartasi experienta pe care a acumulat-o celor tineri", a spus Negoita.

Prezent la eveniment, fostul mare jucator dinamovist Cornel Dinu a imbracat in cuvinte alese momentul retragerii lui Ionel Danciulescu.

"Nu este un moment deosebit pentru Danciulescu. Sper sa reuseasca in postura de conducator tehnic al echipei. Este un moment greu pentru el si numai cei care l-au trait il pot intelege. Fotbalistul traieste precum actorul. Avem un inceput care nu ne apartine si un sfarsit sigur. Este o decizie de onoare intr-un moment in care nu mai el stie ceea ce a facut, ceea ce poate sa faca si ceea ce ar mai fi putut sa faca. Intimitatea trebuie respectata, iar eu m-am retras mai tanar decat el cand am simtit ca nu mai pot domina careul", a spus Dinu.

Nascut in urma cu 36 ani la Slatina (Olt), Danciulescu a disputat peste 600 de meciuri in cariera, 515 dintre acestea fiind pe prima scena a fotbalului romanesc (n.r. - record).

Danciulescu a marcat 214 goluri si este al doilea golgeter al campionatului Romaniei din toate timpurile dupa un alt mare dinamovist, Dudu Georgescu.

De opt ori a imbracat Danciulescu tricoul echipei nationale si are doua goluri in palmares, ambele marcate contra Germaniei in cea mai categorica victoria obtinuta de tricolorii nostri vreodata impotriva “panzerelor”, 5-1 pe Giulesti in amicalul din 28 aprilie 2004.



BRAVO, DINAMO! Danciulescu s-a retras oficial din fotbal: “Va fi noul Zidane al lui Dinamo”