Liga 1

Dinamo urca pe podium dupa un gol din offside si un altul in prelungiri

Victorie la limita obtinuta de Dinamo, sambata seara, pe teren propriu in fata celor de la Pandurii Tg.Jiu, un meci castigat de “caini” cu 2-1 si in urma caruia formatia din Soseaua Stefan cel Mare a urcat pe locul trei in clasament.

Dupa un inceput echilibrat de partida, Dinamo a deschis scorul cu cinci minute inaintea pauzei la o faza oarecum ciudata. Gazdele au atacat in haita, pentru a folosi un cuvant apropiat de terminologia formatiei lui Mircea Rednic, aducand nu mai putin de cinci jucatori in preajma careului advers. Mingea a ajuns la Matei si acesta a reluat mai mult cu crampoanele spre poarta. Pe directia balonului s-au interpus Filipetto si Essombe, iar ultimul a ciupit mingea cat sa o trimita in poarta, insa pe reluarea fazei Matei apare surprins intr-o pozitie de offside reactivata la jucarea balonului.

Repriza inaugurala se putea incheia la egalitate daca reluarea lui Hora, golgeterul gorjenilor, nu intalnea bara in minutul 44.

Edi Iordanescu a mutat in partea secunda cu Munteanu in locul lui Nicoara si acesta a ratat o mare ocazie in minutul 61. Aceasta faza avea sa anunte egalarea de peste un minut, cand acelasi Munteanu a finalizat cu un sut la coltul lung din marginea careului de 16 metri. Totul a pornit de la cursa lui Radut pe partea stanga, faza la care dinamovistii au acuzat un fault asupra lui Collins Fai.

Dinamo a dat lovitura in prelungiri la o faza fixa de la coltul terenului. Mingea centrata in sase metri a fost reluata cu capul de un Puljic scapat din marcaj de aparatorii formatiei oaspete.

Edi Iordanescu, abia revenit dupa o suspendare de doua meciuri, a privit finalul intalnirii de pe margine, fiind eliminat pentru aplauze ironice la adresa arbitrului de centru. 

Dinamo urca pe trei, cu 40 de puncte, si face schimb de locuri cu Pandurii (39 puncte).



Dinamo urca pe podium dupa un gol din offside si un altul in prelungiri