Champions League

Barcelona, Milan, Arsenal si Chelsea pot obtine biletele pentru optimi inca de marti seara

Echipele FC Barcelona, AC Milan, Arsenal si Chelsea isi pot asigura calificarea in optimile de finala ale Ligii Campionilor inca de marti seara, dupa terminarea partidelor programate in etapa a 4-a a celei mai importante competitii din Europa.
Arhiepiscopul orasului Praga, monseniorul Dominik Duka, va binecuvânta echipa Viktoria Plzen, marti seara, înainte de meciul cu FC Barcelona, din grupa H a Ligii Campionilor.

Chiar si asa campioana Europei porneste ca mare favorita intalnirea programata pe Eden Park, arena impartita de regula de Slavia Praga si Bohemians.

Ambele echipe vin dupa victorii cu acelasi scor, 5-0, in campioanetele interne, dar pentru catalani o victorie marti seara echivaleaza cu scaparea de griji pana in februarie, asa cum a declarat antrenorul Josep Guardiola.

Pentru tehnicianul catalan meciul cu Viktoria Plzen va fi al 200-lea pe banca formatiei blaugrana.

Guardiola nu va putea conta pe mijlocasii Pedro si Affelay, in timp ce Xavi s-a antrenat separat la ultimul antrenament si este incert.

In aceeasi situatie se afla si formatia italiana AC Milan care, cu o victorie in deplasarea de la Minsk cu BATE Borisov, isi poate asigura prezenta in optimile de finala.

Cele doua echipe s-au mai intalnit in primul tur al Cupei UEFA din sezonul 2001/02, iar atunci Milan a mers mai departe dupa 2-0 in Belarus si 4-0 pe San Siro.

Cu infirmeria plina, dar cu moralul bun dupa victoria cu AS Roma din Serie A, echipa lui Massimiliano Allegri are inaintea meciului cu BATE doar doua infrangeri in ultimele 13 meciuri disputate in deplasare.

Dupa 5-3 in deplasare cu Chelsea si un hat trick semnat de Robin Van Persie, Arsenal are sansa asigurarii locului in optimile de finala daca va invinge pe Olympique Marseille.

In tur a fost 1-0 pentru tunari, care au marcat cu sansa pe final de meci, insa de aceasta data trupa lui Didier Deschamps isi va vinde si mai scump pielea pe Emirates.

Borussia Dortmund isi joaca ultima sansa in fata grecilor de la Olympiakos, iar tehnicianul Jurgen Klopp considera ca suportul publicului de pe Westfalenstadion va fi esential in obtinerea celor trei puncte.

Chelsea este a patra echipa care isi poate asigura locul in optimi inca de marti seara. Londonezii trebuie sa invinga pe Genk in deplasare, misiune care nu se anunta deloc dificila tinand cont de 5-0 din tur, iar Valencia nu trebuie sa castige pe teren propriu cu Bayer Leverkusen.

Tinuti in sah in meciul tur de la Donetk, jucatorii lui Mircea Lucescu de la Sahtior trebuie sa ridice nivelul jocului la Sankt Petersburg pentru a scapa de lingura de lemn in Grupa G, una condusa in continuare de revelatia APOEL Nicosia.

Cipriotii intalnesc pe teren propriu pe FC Porto si, cu un eventual succes, isi pot consolida pozitia pentru un loc in optimile de finala.

Toate meciurile de marti seara vor putea fi urmarite LIVE pe Onlinesport.ro incepand cu orele 19:00, respectiv 21:45.

Onlinesport


Barcelona, Milan, Arsenal si Chelsea pot obtine biletele pentru optimi inca de marti seara