Europa League

Steaua pierde sefia Grupei J in Ucraina

Steaua a simtit pe propria piele cine este seful Grupei J a Europa League, dupa infrangerea din deplasare inregistrata in compania lui Dinamo Kiev, scor 3-1. Yarmolenko, spre finalul primei reprize, Kravets, in minutul 67, si Teodorczyk, in final, au inclinat balanta de partea ucrainenilor, in conditiile in care realitatea din teren a fost una si mai crunta in partea secunda. Steaua putea pierde la scor, avand si posibilitatea de a trage de un egal dupa reusita splendida a lui Rusescu.

Ucrainenii au avut un start agresiv de meci, cu Kravets ajungand in pozitie de finalizare, in minutul 5, printr-un sut fara preluare care a mers aproape de plasa laterala.

Steaua a raspuns, trei minute mai tarziu, dupa executia de la distanta a lui Sanmartean. Rybka a plonjat la siguranta, mingea trecand destul de aproape de stalpul din dreapta sa.

La mijlocul reprizei, dupa minute bune in care campioana Romaniei a fost sufocata in propria jumatate, Tanase a tras pe centrul portii, insuficient insa pentru a-l surprinde pe Rybka.

In minutul 31, Alexandru Chipciu a semnat cea mai mare ocazie de gol a Stelei. Keseru l-a angajat in marginea careului mic, de unde fostul brasovean a reluat periculos spre poarta, iar Rybka a respins in bara, scapand finalmente cu o simpla lovitura de colt.

Ucrainenii au deschis scorul la primul sut cadrat. Belhanda a combinat superb cu Yarmolenko, din lovitura libera, iar mijlocasul ofensiv al gazdelor a trimis imparabil sub transversala din 8 metri.

In prelungiri, Gabi Iancu a iesit din anonimat printr-o demarcare frumoasa in interiorul careului, urmata de un "cap" peste transversala.

Nici bine nu a fluierat austriacul Robert Schorgenhofer startul reprizei secunde ca ros-albastrii au fost pacaliti din nou de ucraineni la o faza fixa. Yarmolenko si-a creat culoar de sut din afara careului si putin a lipsit sa-l invinga din nou pe Arlauskis, care a urmarit bine acordand corner de la radacina barei.

In decurs de doar un minut, tabela de pe NSC Olimpiyskiy putea fi modificata in doua randuri. Dinamo Kiev se putea desprinde prin Kravets, care a trimis alaturi, nemarcat, de la limita careului. Lens a initiat un contraatac, iar Danilo Silva a asezat ideal pentru Kravets.

La faza imediat urmatoare, lui Varela i-a lipsit doar cativa centimetri pentru a impinge in poarta o minge centrata de la coltul terenului.

In minutul 63, Arlauskis a intervenit fenomenal in fata lui Kravets, scapat singur cu portarul Stelei la pasa pe culoar primita de la Lens.

S-a facut 2-0, la mijlocul reprizei secunde, dupa o faza in care ucrainenii au desenat superb in careul Stelei. Lens a centrat bine spre Yarmolenko, acesta din urma asezand perfect pentru Kravets, care nu a mai iertat la a treia incercare.

Belhanda putea mari avantajul baietilor lui Serhiy Rebrov, in minutul 77, cand aproape ca a mangaiat vinclul dintr-o lovitura libera periculoasa din marginea careului mare.

Lucru valabil si pentru Kravets, cu cinci minute inainte de final, cand a pus latul in blocajul lui Arlauskis, iar Burda a reluat in peluza, nemarcat in zona punctului cu var.

Golul serii insa avea sa poarte semnatura lui Raul Rusescu, spre final. Keseru a prelungit genial cu calcaiul pentru Rusescu, la o lovitura de colt, iar varful Stelei a punctat din apropiere cu o reluare spectaculoasa de cap.

Aflata in cautarea golului egalizator, Steaua a fost pedepsita din nou, de catre nou-intratul Teodorczyk, care a indeplinit o simpla formalitate de langa Arlauskis. Stelistii au reclamat pe buna dreptate un hent la Ribalka, insa faza a continuat si Dinamo Kiev a incheiat meciul fara emotii.

Dinamo Kiev: Rybka - Danilo Silva, Dragovic, Vida, Burda - Sidorciuk (Buialski 76), Ribalka - Yarmolenko, Belhanda, Lens (Kalivintev 84) - Kravets (Teodorczyk 90)
Rezerve: Rudko - Haceridi, Miguel Veloso, Gusev, Buialski, Kalivintev, Teodorczyk

Steaua: Arlauskis - Papp, Szukala, Varela, Latovlevici - Prepelita, Sanmartean - Chipciu, Iancu (N. Stanciu 57, Rusescu 82), Tanase - Keseru
Rezerve: Cojocaru, Luchin, Filip, Stanciu, Breeveld, Neagu, Rusescu

Arbitri: Robert Schorgenhofer, Matthias Winsauer, Roland Brandner, Rene Eisner, Dominik Ouschan; rezerva: Richard Huebler - toti din Austria; observator UEFA: Gerard Perry (Irlanda).

Cartonase galbene: Ribalka 86/ Papp 39, Szukala 77, Prepelita 90+3

Cartonase rosii: -

Stadion: NSC Olimpiyskiy



Steaua pierde sefia Grupei J in Ucraina