Europa League

Steaua - Molde, victorie anticipata dar importanta

Steaua n-a avut nicio emotie în meciul de pe teren propriu cu norvegienii de la Molde si a câstigat cu 2-0, rezultat care o duce pe primul loc în grupa si tot mai aproape de primavara europeana. Chiriches a deschis scorul cu o executie fantastica, Rusescu majorând apoi avantajul ros-albastrilor. Ambele goluri au fost marcate în prima repriza. A fost o victorie anticipata, dar importanta in economia calificarii si în clasamentul coeficientilor UEFA, acolo unde am urcat doua pozitii.

Chiar daca avea în fata o echipa a carei medie de vârsta nu depasea cu mult 21 de ani, Steaua nu si-a privit adversara de sus. Extrem de concentrati si axati pe ofensiva înca din start, stelistii au luat cu asalt poarta adversa de parca erau condusi si mai era doar un sfert de ora de joc.
 
Prima ocazie si-a facut aparitia înca din minutul 3, la o schema a ros-albastrilor finalizata cu torpila lui Latovleici de la 25 de metri direct în transversala. Doar trei minute au mai trecut si Steaua a avut o noua dubla ocazie de a înscrie, Tanase si apoi Adi Rocha fiind în fata deschiderii scorului.
 
În timp ce norvegienii nu-si vedeau capul de treaba în aparare, fara sa aiba preocupari pentru ofensiva, Steaua a atacat si a atacat, împingând tot mai mult trupele spre poarta lui Soderberg. Dupa o jumatate de ora de ocazii pe banda rulanta, serie la care a contribuit si Szukala, Steaua s-a dezlantuit.
 
Scorul a fost deschis în minutul 30 de Vlad Chiriches, cu un gol care va ramâne pentru mult timp în mintea si sufletul suporterilor, dar si pe genericele emisiunilor sportive. Foarfeca senzationala pe spate a lui Chiriches a fost urmata trei minute mai târziu de un nou gol superb al stelistilor. De aceasta data Latovlevici a sutat de la mare distantade pe stânga, Rusescu a deviat miseleste la momentul potrivit si mingea s-a dus la coltul scurt pentru 2-0.
 
Odihna de la vestiare a continuat pentru elevii lui Reghecampf si pe teren dupa pauza. Stelistii au început foarte apatic a doua repriza, dând impresia cp joaca la voia întâmplarii fara sa forteze. Chiar si asa, trupa din Ghencea a obtinut un penalty în minutul 57 prin Chipciu, dar Cristi Tanase a ratat incredibil de la punctul cu var.
 
Pâna la final, Steaua a dominat fara sa se chinuie prea mult. Norvegienii au scos de câteva ori capul în ofensiva, dar mai periculosi tot stelistii au ramas. Tanase a fost singurul care a mai fortat, încercând sa-si repare greseala de la ratarea penalty-ului, chiar daca suporterii l-au încurajat. Însa decarul Stelei s-a recunoscut învins si Steaua multumita cu victoria care o duce tot mai aproape de primavara europeana.


Steaua - Molde, victorie anticipata dar importanta