Europa League

Steaua a castigat la Vilnius si are prima sansa pentru grupele Ligii Europa

Steaua s-a impus cu 2-0 în deplasarea de la Vilnius cu Ekranas din playoff-ul Europa League, prin golurile marcate de Martinovic si Adi Popa. Trupa din Ghencea a dominat aproape tot meciul si are astfel prima sansa de calificare în grupele Ligii Europa.

Cu un ritm nebun de joc înca din startul partidei, Steaua a pus stapânire pe meci, facând o presiune sufocanta în jumatatea adversa. Cu toate acestea, elevii lui Reghecampf au ajuns de putine ori amenintator în careul advers, Latovelivic si Nikolic având câteva sanse de a pune în pericol poarta lituanienilor în primul sfert de ora.

Ekranas si-a facut pentru prima data aparitia la poarta lui Stanca în minutul 18, când a creat mari emotii în careul stelist. Martinovic s-a aflat însa la locul potrivit si a blocat un sut periculos care putea modifica tabela.

Jocul s-a mai echilibrat usor în minutele urmatoare, dar Steaua a pastrat o posesie mai buna si initiativa, Mihai Costea având si el câteva ocazii la poarta adversa. Pâna la urma, scorul a fost deschis în minutul 36, în urma unui corner executat de Bourceanu de pe stânga. Martinovic a aparut excelent la centrare si a reluat cu capul în plasa, asigurând avantajul Stelei la pauza.

Repriza a doua a fost mult mai strânsa, dar jocul echilibrat nu a mai produs decât putine faze importante la cele doua porti.

Cu un sfert de ora înainte de final, Chiriches a obtinut usor o lovitura libera de la 25 de metriusor lateral stânga, faza care a adus al doilea gol al Stelei. Adrian Popa a semnat prima sa reusita în tricoul ros-albastrilor direct din lovitura libera si a adus mai mult calm în rândul stelistilor. Adi Rocha, intrat dupa pauza, putea sa asigure un retur mult mai linistit pentru Steaua, dar a ratat incredibil în minutul 77 golul de 3-0.

În minutele de final, Steaua putea sa-si majoreze de doua ori avantajul. Mai întâi Costea a trimis direct în portar dupa ce a ramas în careu în pozitie de unu la unu, pentru ca apoi Rocha sa reia defectuos cu capul pe lânga din pozitie excelenta. 

Ekranas: Kauneckas - Tomkevicius, Samusiovas, Dedura, Urdinov - Kucys (Girdvainis '79), Andelkovic - Vertelis, Buinickij (Varnas '63), Luksa - Kymantas (Norvilas '76). Antrenor: Valdas Urbonas

Steaua: Stanca - Georgievski, Martinovici, Chiriches, Latovlevici - Bourceanu (Filip '53), Pintilii - Popa, Costea, Chipciu (Rusescu '56) - Nikolici (Adi Rocha '62). Antrenor: Laurentiu Reghecampf

Cartonase galbene: Luksa '37, Andjelkovici '75 / Filip '66, Latovlevici '90+2

Meciul a fost arbitrat de o brigada din Belarus, cu Aleksei Kulbakov la centru. El a fost ajutat de Andrei Getikov si Dmitri Zhuk, în timp ce Denis Scherbakov a fost rezerva.

Returul va avea loc peste o saptamâna, la Bucuresti, de la ora 20.30.



Steaua a castigat la Vilnius si are prima sansa pentru grupele Ligii Europa