Europa League

Rapid paraseste cu victorie Europa League

Desi a câstigat partida retur de la Bucuresti cu olandezii de la Heerenveen, Rapid nu a reusit sa-si continue parcursul în Europa League în acest sezon. Dezastrul înregistrat în turul din Olanda, când Rapid a pierdut cu 4-0, a fost decisiv pentru soarta calificarii în playoff. În meciul de la Bucuresti Ovidiu Herea a marcat din penalty, iar Mihai Roman a avut un gol anulat incorect.

Dupa înfrângerea usturatoare din Olanda, Rapidul a avut un meci de totul sau nimic pe Arena Nationala. Giulestenii au demarat în tromba si au dat impresia ca nimic nu le poate sta în cale. Jocul de pase, centrarile, combinatiile la firul ierbii si constructia rapidistilor au fost entuziasmante în prima repriza.

În timp ce olandezii doar se aparau la adapostul celor patru goluri marcat în tur, Rapidul s-a napustit la poarta adversa si a creat o adevarata avalansa de ocazii în careul lui Heerenveen. Jocul formidabil al elevilor lui Sabau n-avea cum sa nu produca si goluri, desi acestea au fost putine fata de ce s-a jucat.

Scorul a fost deschis de Ovidiu Herea din penalty, în minutul 20, dupa ce Van la Parra a comis un hent în propriul careu. Putea sa fie 2-0 pentru Rapid dupa doar doua minute, însa golul superb marcat de Mihai Roman a fost anulat total aiurea pe motiv de offside. Roman plecase la întâlnirea cu pasa de la cel putin un metru distanta de ultimul fundas olandez.

Heerenveen a strâns rândurile la pauza si a efectuat doua modificari pentru startul reprizei a doua, cu intentia de a aglomera apararea si de a tine cât de mult de scor. În plus, pustii lui Marco van Basten au început sa fragmenteze tot mai mult jocul prin faulturi repetate si multe întreruperi, astfel ca meciul s-a echilibrat.

Giulestenii au încercat de nenumarate ori sa strapunga zidul defensiv al oaspetilor au presat în continuu în preajma careului advers, însa ocaziile de gol au întârziat sa apara. Odata cu trecerea timpului, tentativele nereusite ale alb-visiniilor de a periclita poarta adversa au adus si un grad accentuat de oboseala în rândul rapidistilor, care spre final au cedat si fizic.



Rapid paraseste cu victorie Europa League