Europa League

Petrolul pierde Viktoria in prelungiri

Petrolul a incheiat la egalitate, scor 1-1, mansa tur a disputei cu Viktoria Plzen din turul III al Europa League. Adrian Mutu a deschis scorul pentru Petrolul, neatentia in aparare a prahovenilor fiind pedepsita spre final, cand Limbersky a centrat ideal pentru Kolar, care a inghetat tabela si i-a oferit Viktoriei prima sansa la calificare in urmatoarea faza a competitiei.

Prima repriza a meciului dintre Petrolul si Viktoria Plzen a fost una spectaculoasa, cu ocazii de ambele parti. Nepomuceno a tras primul cartus, in minutul 10, la capatul unei faze in care putea ramane singur cu goalkeeperul cehilor (10).

Patru minute mai tarziu, Bakos a reluat pe langa poarta lui Pecanha o minge aruncata de pe partea dreapta.

Scapat in situatie de unu la unu cu Kozacik, uruguayanul Juan Angel Albin a trimis in blocajul acestuia, in conditiile in care Toto Tamuz se afla in imediata apropiere, pregatit sa ajute la finalizare.

Horvath a semnat cel mai periculos expediat de cehi in primul act, fiind anihilat de Pecanha printr-o parada de generic.

Scorul pauzei, 0-0, putea fi cu totul altul, daca Toto Tamuz nu era blocat de Kozacik, care a retinut in doi timpi sutul in cros al israelianului.

Cu douazeci de minute inainte de final, Petrolul a scapat cu fata curata la o lovitura liebera extrem de periculoasa. Prochazka a sutat violent de la 18 metri, Pecanha a respins in fata, dar a fost imediat acoperit de Fanchone.

Introdus in minutul 56, Adrian Mutu a facut diferenta cu un sut senzational la firul ierbii, intr-o faza in care a scos din joc doi adversari, invingandu-l pe Kozacik pentru o victorie datatoare de speranta a "lupilor" in vedeerea prezentei in playoff-ul Ligii Europei.

Cu acest lucru nu a fost de acord Kolar, in prelungiri, care a egalat in primul minut de prelungiri din centrarea lui Limbersky.

Petrolul: Pecanha - Alcenat, Geraldo, Hoban, Fanchone - Marinescu, Nepomuceno (Priso 74), Priso, Albin (Mutu 56), Teixeira - Tamuz (Nkoyi 87)

Viktoria: Kozacik - Reznik, Hubnik, Prochazka, Limbersky - Hrosovsky, Horvath - Petrzela, Vanek, Pilar (Kovarik 82) - Bakos

Arbitru: Anthony Taylor (Anglia)

Cartonase galbene: Albin 33, Priso 83/ Hubnik 39, Reznik 49

Stadion: Ilie Oana

sursa foto: www.facebook.com/official.fcpetrolul



Petrolul pierde Viktoria in prelungiri