Europa League

Napoli este prima echipa calificata in sferturile Europa League

Napoli a eliminat-o din optimile Europa League pe Dinamo Moscova cu scorul general de 3-1. Avantajul luat in tur de napoletani a fost suficient pentru a nu avea emotii in ceea ce priveste obtinerea biletelor pentru sferturi. Mansa retur s-a incheiat cu o remiza alba. Napoli a avut in cateva randuri sansa de a se distanta pe tabela, prin Mertens si Callejon.

In pofida rezultatului inregistrat in tur, 3-1 in favoarea lui Napoli, formatia italiana a avut cele mai importante ocazii ale primei parti. 

Nu mai departe de minutul 11, Dries Mertens a initiat o actiune interesanta in preajma careului, finalizata cu un sut in forta ce a cazut pe bara transversala a portii aparate de Gabulov.

La urmatorul atac consistent al napoletanilor, Jose Callejon a izbit bara din dreapta cu o executie din apropiere.

Pana la pauza, brigada condusa de olandezul Bas Nijhuis le-a anulat in mod corect doua goluri celor de la Dinamo Moscova. Christopher Samba (17) si Alexandr Kokorin (21) au fost surprinsi in afara jocului.

Partea secunda a fost una mult mai cuminte, in conditiile in care Kevin Kuranyi a reluat de putin cu capul peste poarta lui Andujar.

Napoli a preferat sa se apere exact pana la final, multumindu-se si cu o remiza. 

Dinamo Moscova: Gabulov, Buttner, Samba, Hubocan, Kozlov, Vainqueur, Dzsudzak, Kokorin, Zhirkov, Valbuena, Kuranyi

Napoli: Andujar, Britos, Maggio, Ghoulam, Albiol, Callejon, Jorginho, Mertens, Lopez, Gabbiadini, Higuain

Vineri, 20 martie 2015, Napoli urmeaza sa isi afle adversarul din faza sferturilor, in cadrul tragerii la sorti de la Nyon.



Napoli este prima echipa calificata in sferturile Europa League