Europa League

Vineri Neagra pentru Steaua

Steaua a fost umilita de Stuttgart în meciul de pe teren propriu din Europa League, nemtii câstigând partida cu 5-1, dupa ce la pauza conduceau deja cu 4-0. Singurul gol al stelistilor a fost marcat de Mihai Costea pe final, pentru a mai spala rusinea unui macel de proportii. Soarta calificarii steliste în primavara europeana depinde de ultimul meci, cel cu Copenhaga.

 


În fata a peste 50.000 de spectatori veniti pe Arena Nationala pentru a vedea o noua victorie a favoritilor lor, Steaua n-a avut prea mult de oferit. "Magica Steaua", asa cum scria pe coregrafia suporterilor din startul meciului, a fost cu totul ne-magica si a reusit un record negativ, vechi de zeci de ani. Putin dupa pauza Steaua si-a egalat un record negativ vechi din 1990, când a mai fost condusa cu 5-0 în cupele europene.
 
Pâna la pauza, nemtii conduceau deja cu 4-0, asta dupa ce în prima jumatate de ora au reusit sa înscrie de trei ori în poarta lui Tatarusanu. Fazele fixe si bâlbâielile repetate din careul ros-albastrilor au fost principalele ajutoare în misiunea germana de la Bucuresti. 
 
Stuttgart a deschis scorul în minutul 6, prin Serdar Tasci, în urma unei lovituri de colt, pentru ca Harnik sa duca scorul la 2-0 dupa ce Tatarusanu a gafat incredibil la o centrare din lovitura libera de pe stânga a oaspetilor.
 
De la jumatatea primei reprize au intrat în scena si în lumina reflectoarelor si japonezii lui Stuttgart. Sakai a marcat pentru 3-0 în minutul 24, din pasa lui Okazaki, pentru ca dupa opt minute rolurile sa se schimbe. Okazaki a înscris al patrulea gol german în urma unui contraatac si a stabilit si scorul la pauza.
 
Steaua a trimis si ea o data mingea în plasa portii adverse în prima repriza, dar golul nu a fost validat. Arbitrul grec a vazut un fault în atac la o faza în care Szukala a sarit în duel aerian cu portarul german. Mingea a sarit apoi la Rusescu si acesta a trimis acrobatic în plasa, dar în zadar.
 
Nici 10 minute n-au trecut de la startul reprizei a doua si Stuttgart avea deja 5-0 pe tabela. O bâlbâiala generala în fata portii steliste a facut ca mingea sa sara cu sansa la Okazaki, iar acesta a trimis sec în poarta, desi Tatarusanu a atins mingea cu degetele.
 
Tocmai când din Norvegia se anunta ca Molde a egalat pe Copenhaga si Steaua este oricum calificata în primavara europeana indiferent de scorul de la Bucuresti, trupa lui Reghecampf a primit o noua lovitura. Gislanson a marcat pentru Copenhaga si a amânat soarta calificarii steliste.
 
Golul de onoare al elevilor lui Reghecampf a venit abia în minutul 82, dupa o faza rapida de atac a stelistilor. Adi Popa a pasat excelent la întâlnire pentru Mihai Costea, iar acesta a redus din diferenta cu un sut pe jos la coltul din dreapta. Tot Costea putea sa înscrie al doilea gol al ros-albastrilor în prelungiri, dar sutul lui a fost respins in extremis de Ulreich.

 



Vineri Neagra pentru Steaua