Europa League

Avancronica Sahtior Donetk-Sevilla (LIVE 22:05)

Mircea Lucescu este la doua meciuri distanta de o noua finala europeana, iar ultimul obstacol se numeste FC Sevilla, echipa ajunsa in semifinalele Ligii Europa la loviturile de departajare cu Athletic Bilbao.

Detinatoare a trofeului, Sevilla este echipa care in 2007 a scos-o pe Sahtior din Liga Europa cu un gol marcat de portarul Palop la ultima faza a meciului retur. Partida a intrat in prelungiri si andaluzii au mers mai departe.

Mircea Lucescu nu a uitat si cauta revansa in fata unei formatii care incearca sa scrie istorie in acest sezon. Ar fi prima echipa care castiga trei ani la rand Cupa UEFA sau Liga Europa dupa noua denumire. Sevilla este oricum echipa cu cele mai multe trofee in Liga Europa, patru la numar, obtinute in 2006, 2007, 2014 si 2015.

“Este foarte important sa mentinem un nivel ridicat al performantei. Sahtior a atins acest nivel in 2009, cand am cucerit trofeul, iar acum suntem in semifinalele Ligii Europa. Alte echipe din Europa de Est precum CSKA Moscova, Zenit sau Galatasaray au cucerit trofeul, dar dupa aceea n-au mai reusit sa ajunga intr-o semifinala marca. Sunt foarte mandru de jucatorii mei si de intreaga echipa”, a declarat Lucescu.

Sahtior vine dupa un 1-1 in deplasare cu Cernomoret Odessa, rezultat in urma caruia formatia lui Mircea Lucescu a pierdut titlul in Ucraina in fata rivalei Dinamo Kiev, astfel ca Liga Europa ramane principala preocupare pentru “mineri”.

Moralul celor de la Sevilla este de asemenea ridicat, dupa ce in week-end s-au impus pe teren propriu in derby-ul local cu Betis, scor 2-0. Gameiro si Coke au marcat atunci, jucatori care se vor regasi pe teren si in duelul cu Sahtior de la Lvov.

Fortuna: Pariuri Sahtior-Sevilla (vedeti aici toate cotele)

1

X

2

2.5

3.4

2.8

Vedeti mai jos cum arata echipele probabile:

Sahtior: Pyatov; Srna, Kucher, Rakitskiy, Ismaily; Stepanenko, Malyshev, Marlos, Kovalenko, Taison; Ferreyra.

Sevilla: David Soria; Coke, Carrico, Kolodziejczak, Escudero; N'Zonzi, Krychowiak; Konoplyanka, Banega, Krohn-Dehli; Gameiro.

Meciul va fi arbitrat de o brigada din Polonia cu Szymon Marciniak la centru.

Ambele echipe joaca un fotbal ofensiv, insa principala preocupare a lui Mircea Lucescu va fi sa nu primeasca gol pe teren propriu. Astfel este de jucat ca Sevilla nu va marca in deplasare cu Sahtior, miza care primeste o cota de 2.05 la agentia Fortuna.



Avancronica Sahtior Donetk-Sevilla (LIVE 22:05)