Europa League

Avancronica CFR Cluj - FK Jagodina (LIVE, 20:30)

CFR Cluj a prins in extremis un loc in actuala editia a cupelor europene dupa ce Dinamo, ocupanta de drept al locului de Europa League, a introdus procedura de insolventa.

La CFR Cluj a fost o vara agitata din punctul de vedere al transferului de jucatori. A plecat o echipa intreaga si o alta i-a luat locul, nu mai putin de 11 fotbalisti ajungand sub comanda lui Vasile Miriuta.

Dintre acestia doar doi ar putea fi insa titulari contra sarbilor de la Jagodina, este vorba de Susic si Larie, jucatori care au avut evolutii promitatoare in cele cinci amicale pe care CFR Cluj le-a disputat in perioada de pregatire.

Formatia din Gruia se prezinta la primul meci oficial al sezonului cu un moral pozitiv, castigand patru din cele cinci meciuri de verificare, iar in cea de-a cincea a incheiat la egalitate. Asadar nicio infrangere pentru CFR Cluj in perioada de vara.

Chiar daca s-a despartit de capitanul Cadu, plecat la AEL Limassol, Maftei, Rui Pedro sau Piccolo, CFR Cluj ramane o echipa cu un schelet puternic format din Felgueiras, Rada, Deac, Ogbu sau Camora.

Acesta este din urma va fi insa suspendat la primul meci cu FK Jagodina, o echipa care a incheiat sezonul trecut pe locul trei in Serbia dupa granzii Steaua Rosie Belgrad si Partizan Belgrad.

Chiar daca in ultimii ani fotbalul din Serbia nu a mai livrat rezultate la niciun nivel in competitiile europene, de club sau la echipa nationala, meciurile cu formatiile din spatiul ex-iugoslav sunt aprige, iar mentalitatea de luptatori a sarbilor nu trebuie niciodata subestimata.

“Stim ce trebuie sa facem pentru a castiga acest meci, desi nu va fi usor. Sunt o echipa masiva, cu sapte jucatori peste 1.85 m inaltiem si sunt periculosi la fazele fize, cornere, lovituri libere”, a declarat Vasile Miriuta.

In ceea ce priveste partea oficiala a clubului ardelean, lucrurile sunt cat se poate de clare pentru acest sezon: calificarea in grupele Europa League si obtinerea titlului in Liga 1.

Echipa probabil a CFR-ului in meciul de joi seara (ora 20:30):

Felgueiras - Susic, Rada, Larie, Lopes - Monroy, Muniru - Deac, Negrut, F.Costea - Ogbu.

Meciul de la Cluj-Napoca va fi arbitrat de o brigada din Rusia cu Aleksei Nikolaev la centru, asistat la cele doua linii de Tikhon Kalugin si Valeri Danchenko.

Partida va fi transmisa de postul Look TV si va fi live text pe Onlinesport.ro de la ora 20:30.



Avancronica CFR Cluj - FK Jagodina (LIVE, 20:30)