EURO2016

Spania, victorie categorica impotriva Turciei

Spania, detinatoarea titlului european, este prima echipa care marcheaza trei goluri intr-un meci la EURO 2016. S-a intamplat vineri seara in partida cu Turcia, echipa pe care spaniolii au invins-o cu un categoric 3-0 obtinut dupa doar 48 de minute.

Dupa un prim meci castigat tarziu cu Cehia, prin reusita lui Pique in minutul 87, spaniolii nu au mai asteptat finalul meciului si i-au luat tare pe turci inca din debut.

Prima ocazie a aparut in minutul 11 la centrarea lui Alba pentru Morata, cand un Topal a deviat in bara si a fost foarte aproape de autogol.

Deschiderea scorului s-a produs in minutul 34 si acelasi Morata a modificat tabela cu o lovitura de cap dupa o centrare din partea stanga.

Spania si-a majorat avantaul trei minute mai tarziu prin Nolito cu un sut din interiorul careului. Fabregas a pasat peste intreaga aparare a Turciei si jucatorul de la Celta Vigo a fost lasat practic singur cu Babacan.

La trei minute dupa pauza Spania a marcat din nou prin Morata, jucator care a marcat pentru 3-0 dintr-o pasa a lui Alba, jucator care se afla insa in offside la pasa lui Iniesta.

Pana la final ibericii au tinut de rezultat, iar Turcia a avut o singura sansa de a marca golul de onoare prin Olcay Sahan , jucator intrat in partea secunda. Scapat singur cu portarul De Gea, acesta a intarziat momentul executiei si a fost in cele din urma blocat.

Astfel, Turcia a incheiat meciul fara sut pe poarta ceea ce nu s-a mai intamplat la un turneu final din 1996, de la meciul pierdut in fata Croatiei, cu 1-0, prin golul marcat de Goran Vlaovic in minutul 86.

Turcia n-a mai incheiat un meci la EURO fara gol marcat de la 2-0 cu Belgia in 2000. De atunci si pana acum turcii au incasat 15 goluri in opt meciuri.

Cu sase puncte, Spania este calificata matematic in optimile de finala, iar in ultima etapa intalneste Croatia (4 puncte) pentru a definitiva castigatoarea grupei.

Alvaro Morata a ajuns prin cele doua goluri marcate la egalitate cu Bogdan Stancu, Gareth Bale si Dimitri Payet in clasamentul golgeterilor de la EURO 2016.



Spania, victorie categorica impotriva Turciei