EURO2016

Slovacia blocheaza Anglia si trage sperante pentru optimi

Doar 0-0 a scos Anglia din meciul cu Slovacia de la Saint-Etienne, o partida la finalul careia trupa lui Roy Hodgson a incheiat Grupa B pe locul al doilea. Cu punctul obtinut, Slovacia ramane in cartile pentru optimi de finala.

Un meci pe care englezii l-au dominat autoritar, fara insa a avea prea multe ocazii de gol. O presiune constanta pe care slovacii au reusit sa o gestioneze cu inteligenta si un devotament laudabil.

Titulariza in atacul Albionului, golgeterul din Premier League Jeremy Vardy a avut primele faze periculoase pentru poarta lui Kozacik in debutul meciului.

Lallana a aratat la randul sau o buna pofta de joc si a facut jocul Angliei in preajma careului slovac. Acesta a cautat poarta in minutul 14 cu un sut din afara careului care s-a dus alaturi.

Vardy l-a depasit pe Skrtel trei minute mai tarziu, dar a trimis in portarul slovac, ratand cea mai mare ocazie a inceputului de meci.

Partea secunda a inceput cu o patrundere a lui Clyne, fundasul dreapta englez, si o interventie a lui Kozacik, portar care a respins cu umarul la o faza de unu contra unu.

Contra a slovacilor prin Weiss pe partea stanga in minutul 55. Sut pe coltul scurt blocat de Hart la cea mai buna actiune ofensiva a slovacilor in partida de luni seara.

Anglia a ratat ocazia meciului in minutul 68, cand Skrtel a scos de pe linia portii mingea trimisa de Alli la prima atingere de balon.

Careul lui Kozacik a fost asediat de englezi pana la ultimul fluier si, in pofida accidentarilor suferite de Mak si Skrtel, echipa lui Jan Kozak a rezistat eroic in fata ofensivei dezlantuite a englezilor. Nu mai putin de 14 suturi spre poarta au blocat slovacii in acest meci.

Rooney si Kane, doi dintre jucatorii intrati in partea secunda, nu au reusit sa faca diferenta pe final, iar Slovacia trage speranta pentru optimi dupa patru puncte adunate si un golaveraj de 3-3.

Caseta tehnica

Slovacia: Kozacik; Pekarik, Skrtel, Durica, Hubocan; Kucka, Pecovsky (Gyomber, 66), Hamsik; Mak, Duda (Svento, 57), Weiss (Skriniar, 78).

Anglia Hart; Clyne, Cahill, Smalling, Bertrand; Henderson, Dier, Wilshere (Rooney, 56); Lallana (Alli, 60), Vardy, Sturridge (Kane, 76).



Slovacia blocheaza Anglia si trage sperante pentru optimi