EURO2016

Polonia obtine prima victorie din istorie la un Campionat European. Irlanda de Nord nu stie ce cauta la EURO

Echipa Poloniei a spart gheata la un turneu final de Campionat European dupa sase meciuri fara victorie. Cel dintai succes a fost obtinut cu 1-0 in fata Irlandei de Nord, echipa care a castigat grupa de calificare din care a facut parte Romania si care a aratat de departe cel mai modest fotbal de pana acum la EURO 2016.

Marele Robert Lewandowski, jucator cu 13 goluri in preliminarii si 42 de reusite in acest sezon pentru Bayern Munchen, n-a avut nici macar un sut spre poarta sau vreo actiune in interiorul careului.

Unicul gol al polonezilor a fost marcat de Milik, cel mai activ jucator al Poloniei, cu un sut din interiorul careului in partea secunda.

Polonia a pus stapanire pe joc inca din debutul meciului arbitrat de brigada romaneasca cu Ovidiu Hategan la centru, in timp ce Irlanda de Nord s-a rezumat la un joc limitat in formula 4-5-1, cu Lafferty in avanposturi.

Mare ocazie pentru polonezi in minutul 32 dupa cea mai frumoasa faza a meciului. Milik a evitat un adversar, si-a potrivit mingea pe piciorul stang si a trimis peste poarta.

Trei minute mai tarziu o sansa si mai mare de gol irosita de Kapustka. Un sut in forta scos peste poarta de McGovern. Anterior polonezii solicitasera penalty la un presupus hent.

O repriza dominata autoritar de Polonia cu statistici zdrobitoare: 7-0 la cornere, 9-1 la suturi spre poarta, 2-0 la suturi pe poarta si o posesie de peste 65 la suta.

Raportul de forte nu s-a schimbat in partea secunda, cu mentiunea ca polonezii au redus motoarele dupa golul marcat de Milik in minutul 51.

Blaszczykowski a intors mingea in centrul careul pentru Milik, acesta a avut timp sa se aseze pe sut si Polonia deschide scorul meritat. Blaszczykowski a intors mingea in centrul careul pentru Milik, acesta a avut timp sa se aseze pe sut si Polonia a deschis scorul meritat.

Singura ocazie a nord-irlandezilor si sut spre poarta a venit abia in minutul 72, cand noul intrat Washington a scapat singur cu Szczesny si nu a reusit sa-l invinga pe acesta.

O evolutie modesta pentru Irlanda de Nord, o debutanta la un Campionat European, si singura echipa echipa care a castigat vreodata o grupa de calificare din urna a 5-a valorica la tragerea la sorti.



Polonia obtine prima victorie din istorie la un Campionat European. Irlanda de Nord nu stie ce cauta la EURO